Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. március 06, kedd, 19:45
Leírás: 

Gieger Jánosné február 19-én töltötte be 90. életévét. Magdi nénit az Önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte

Idősköszöntés
Régi hagyomány Százhalombattán, hogy a kerek születésnapjukat ünneplő szépkorúakat a város vezetői is felköszöntik. Gieger Jánosné február 19-én töltötte be 90. életévét, de – az influenzajárvány miatti elővigyázatosságból – az ünnepségre csak később, március 2-án került sor az Idősek Gondozóházában. Magdi nénit az Önkormányzat nevében Török Sándor köszöntötte.

OMNYE
Tavalyi emlékeikről és idei terveikről is beszélgettek az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének tagjai februári találkozójukon. Vendégelőadónak ezúttal Csehák Izoldát kérték fel, aki Mozart életéről és zeneszerzői munkásságáról beszélt a klubtagoknak. A találkozó résztvevői kezdeményezték egykori munkahelyük, a Dunai Kőolajipari Vállalat jellegzetes kifejezéseinek, az „olajipari szleng” kívülállók számára megfejthetetlen formuláinak összegyűjtését és közreadását. Az egyesület tagjai stábunkat is gazdagították néhány különlegességgel.  

Könyvajánló – Fehér Béla és Szécsi Noémi - Hamisgulyás
Vajon önök közül ki ismeri a suhantott levest, a tejfeles tojáspörköltet, a babtortát, vagy a tej nélküli palacsintát? Mai könyvajánlónkból mindezekről, és azokról az ételekről lesz szó, amelyek a XX. századi Magyar hadikonyha történetében előfordultak. Szalai Márti Fehér Béla és Szécsi Noémi - Hamisgulyás című könyvét ajánlja.

Gyógyító növény: a mák
És ha már kifőztük, hogy mit főzzünk, desszertként fogyasszunk valami mákosat is, hiszen finom, népszerű és sokféleképpen hasznosítható növényről van szó. Következzen, egy mákszemnyi információ miért kerüljön akár Húsvétkor is mákos étel az asztalra.