Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. február 06, kedd, 19:45
Leírás: 

A Harmónia Nyugdíjasklub február 1-jén tartotta farsangi mulatságát a Barátság Kulturális Központban – jelmezekkel, tánccal, tombolával és természetesen farsangi fánkkal

Harmónia-farsang
Aki ismeri a nyugdíjas klubok életét, az tudja, hogy ki nem hagynák a farsangi időszakban oly divatos bálok, mulatságok rendezését. A farsangi népszokások közül az álarcos-jelmzes bálok a legnépszerűbbek. A Harmónia Nyugdíjasklubnál is régi hagyomány a farsangi mulatság. Az idei bált február 1-jén tartották a Barátság Kulturális Központban – jelmezekkel, tánccal, tombolával és természetesen farsangi fánkkal.

OMNYE klubnap
Kirándulással kezdte az évet az OMNYE klubtagsága. A jól megszokott óvárosi összejövetelükön pedig ismét múltjuk, egykori vállalatuk életének egyik fontos mozzanatát elevenítették fel. Ez alkalommal az „emlékezetes”,  97-es tartálytüzet elemezték szakemberek segítségével.

Gyógyító növények: a Kökény
Mai gyógyító növényünknek számtalan népies elnevezése létezik, hívják ekeakadálynak, tövisfának, kökönyének, boronafának, kökényszilvának, vagy csak úgy egyszerűen kökénynek. Hazánkban nagyon elterjedt, igénytelen növény, virágát termését egyaránt használják. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a rák megelőzésben is nagy szerepe lehet.

Jóga: gyakorlatsor
A mozgás hormonokat szabadít fel, harmóniát teremt a szervezetben, ezért lehetőség szerint ne mulasszák el a napi fizikai munkát, a mozgást sem. Mi most egy reggeli bemelegítő gyakorlatsort mutatunk be. Néhány perc elegendő, hogy végigmozgassuk testünket, de ha van idejük és már ismerik a gyakorlatokat nyugodtan lehet hosszabban is csinálni.