Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2017. október 03, kedd, 19:45
Leírás: 

A Battai Napok  immár hagyományos „Jó ebédhez szól a Nóta” műsorának egyik fellépő kettőse volt  Bozsó Zoltán és Teremi Trixi

Idősek Világnapja október 1.
Százhalombattán közel háromezer egyszáz 65 év feletti ember él. A 70-es években még a fiatalok városának nevezhető település lakói együtt idősödnek a várossal. Mindezt azért mondom, mivel október 1-je az Idősek Világnapja. Egy nap, amikor a rohanó mindennapokban jobban odafigyelünk a „sokat-látott” tapasztalt generációkra.

OMNYE
A nyár a kikapcsolódásé a családoké, az unokáké – így van ez az OMNYE klubtagságánál is. Szeptemberben történt az első olyan esemény, amely már nem a kirándulásról szólt. Bár ha jól belegondolunk ez a találkozó is az élmények felidézésével telt.

Gyógyító növény: Szenna
A Szenna kedvesen élénksárga virágzatú növény, akár másfél méter magasra is megnőhet. Arábiából származik, Magyarországon nem él meg, mivel a melegebb területeket kedveli, de rendkívül hasznos, erős hashajtó hatását használhatjuk, de 10 napnál nem hosszabb ideig. Hallgassuk meg mit mond gyógyító növényünkről a füvek szakértője.

Jóga - Váltott orrlyukú légzés
Vegyünk egy mély lélegzetet és lassan fújjuk ki. Remélem kipróbálták és gyakorolják a legutóbb bemutatott egyensúly és légzőgyakorlatokat. Most egy stresszoldó légzéstechnikát mutatunk meg. Egy kis gyakorlással jól alkalmazható, a zaklatott, feszültségekkel terhes mindennapokban.

Film ajánló – A ruhakészítő
Most egy filmdrámát ajánlunk nézőinknek, József Rozsnyai Júlia a Hamvas Béla Városi Könyvtár Filmklubjának vezetője az 1950-es évek ausztrál, kisvárosának életébe, látszólag idilli helyzetébe kalauzol a Ruhakészítő című filmmel. Hogy mi okozza a konfliktust..? Nézzük ajánlónkat!

Bozsó Zoltán és Teremi Trixi
A Battai Napok  immár hagyományos „Jó ebédhez szól a Nóta” műsorának egyik fellépő kettőse volt  Bozsó Zoltán és Teremi Trixi. A nagyszerű szubrett- táncos komikus páros jó hangulatot teremtett a óriási rendezvénysátorba.