Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2017. augusztus 08, kedd, 19:45
Leírás: 

Az egyik legaktívabb nyugdíjas szervezet az OMNYE juniálist tartott az egykori DKV csónakházban

OMNYE
Az egyik legaktívabb nyugdíjas szervezet az OMNYE juniálist tartott az egykori DKV csónakházban. Hagyományosnak tekinthető összejövetelükön a szellemi vetélkedők mellett fontos szerepet kapott a mozgás is, a közös meridián torna mellett a kosárra dobás is sokakat vonzott. A kitűnő hangulatú rendezvényen a zene és tánc is szerepelt a kínálatban.
Megszólal: Komáromi László – az OMNYE elnökségi tagja

Biztonság a lakótelepen
Egyik ismerősöm mesélte, hogy kissé félelmetes, kellemetlen érzést élt át, amikor nemrégiben becsöngetett hozzá egy rendőr, aki tette a dolgát és kérdezősködött. Természetesen válaszolt a kérdéseire, de mindvégig az motoszkált benne, hogy mi van, ha mégsem rendőr az illető. „Vendége” nem mutatkozott be, ismerősöm nem kért igazolványt, de ha kért volna sem biztos, hogy tudja milyen a hiteles, valódi változat. A lakás tárva nyitva, mi van, ha csalóval, tolvajjal, ne adj isten rablóval áll szemben. Aggodalma máig sem múlt el, noha szerencsére nem történt semmi kellemetlenség. Az eset kapcsán úgy gondoltam önök is jó néven veszik, ha kapunk néhány szakszerű tanácsot.
Megszólal: Szalai Attila

Szemész
Noha a szem védelme a nyári napsütésben mindenki számára fontos, az idősebb generációnál még fokozottabb figyelmet igényel, hiszen már többen átestek különféle szemműtéteken, illetve a szemszárazság is gyakoribb, mint a fiataloknál.  Ma már a” napsütés sem a régi”, az UV sugárzás nagyon erős, ezért fontos a napszemüveg használata.
Megszólal: Valkó Noémi - látszerész

Gyógyító növény 
Gyógyító növényeket bemutató sorozatunkban most egy érdekes és népszerű, a gyermekek által is ismert virágot a pitypangot mutatjuk be.
Megszólal: Baki Szilvia - kertészmérnök

Könyvajánló – dr Freund Tamás
Különös kalandozásra hívjuk most önöket, könyvajánlónkban dr Freund Tamás neurobiológusról és kutatásainak fontos eredményeiről beszélünk. A könyv plasztikusan bemutatja, hogy mennyire fontos az időskori ismeretszerzés, a közösségi élet, a kreativitás, az örömszerző tevékenység ahhoz, hogy mindenki teljes életet tudjon élni az idő előrehaladtával is. A részletekről Szalai Márti beszél.
Megszólal: Szalai Márti