Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2017. február 07, kedd, 19:45
Leírás: 

A Honvéd Férfikar Pesti srácok címmel készített műsort, melyet a BKK színpadán is bemutattak

OMNYE
Az új esztendőt a látogatók számára megújított Törley Pezsgőgyáras kirándulással kezdte az OMNYE klubtagsága. Izgalmas és tartalmas év van a klubtagok mögött. Jól szervezett és érdekes kirándulások, előadásokkal tarkított klubnapok teszik vonzóvá az egyik legaktívabb nyugdíjas klub működését.

Szibériai kalandozás
A legutóbbi OMNYE klubnapon Hegedüs Dezső tartott élménybeszámolót érdekes, egzotikus kirándulásairól. Moszkva és Azerbajdzsán után kíváncsi volt az Ural hegységen túli életre is. Élményeiről, kalandjairól beszélt az egykori „finomítós” szakember.

Könyvajánló: Somogyvári Gyula trilógiája
Most azoknak ajánlunk könyveket, akiket érdekel az első világháború drámai időszakában játszódó életút, amelyben puskaropogás közepette érik felnőtté egy 18 éves fiatalember. Somogyvári Gyula trilógiája személyes élményekre épült. A regényfüzér az első világháború történéseitől a trianoni békéig és annak következményéig vezeti az olvasót. Szalai Márti lelkesen mesél az íróról is.

Növény: Kövirózsa
A jég hátán is megél, igazi „koplalóművész”, küllemre csodaszép mérnöki alkotásnak hat. Ez a kövirózsa. Már az ókorban is ismerték, azt gondolták, hogy a villám istene, Jupiter megvédi azt a házat, amelynek tetején kövirózsa nő. A népi gyógyászat egyik legrégibb, sérülések, gyulladások kezelésére használt „csodaszere”. A fülfüvet, különösen hasznosnak tartják a középfülüregi gyulladások enyhítésére, de használják égési sebekre, vágott sérülésekre, a rovarcsípés fájdalmainak csökkentésére, és sikeresen tüntetik el vele a szeplőket és a szemölcsöket is.

Strausz Kálmán
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Honvéd Férfikar Pesti srácok címmel készített műsort, amelyben olyan kompozíciókat szólaltatnak meg, amelyekkel a forradalom és a szabadságharc résztvevőire emlékeznek, hiszen a nagy múltú kórus életében is komoly jelentősége volt az akkori eseményeknek. A BKK színpadán is bemutatott koncert remek lehetőség volt arra, hogy Strausz Kálmán – a Százhalombattán élő sikeres karnagy, a Honvéd Férfikar művészeti vezetője – mindezekről meséljen.