Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. október 18, kedd, 19:45
Leírás: 

Az Idősek Világnapjának városi ünnepségét idén is a Szabadidő Központban rendezték meg

Idősek VN1 Idősek VN
Az Idősek Világnapjának városi ünnepségét idén is a Szabadidő Központban rendezték meg. A küzdőtér óriási étteremmé változott. Fehér abrosszal terített asztaloknál finom bor adta meg az alaphangulatot. A zene most sem hiányozhatott, a színpadon Teremi Trixi, Bozsó Zoltán és a sztárvendég  Aradszky László szolgáltatta a nosztalgikus dalokat. Természetesen köszöntötték a születésnaposokat, köztük a 100. életévében járó Bauer Istvánnét is.

Gyógyító növény: A paprika
Legutóbb a paradicsomról volt szó, ma pedig a lecsó másik fontos alapanyagáról a paprikáról beszélünk. Ugyanis Szentgyörgyi Albert óta biztosan tudja mindenki, hogy C vitamin tartalma miatt érdemes fogyasztani, de nemcsak ez a jelentősége. A paprika táplálkozási értéke nagy, mert sok benne az értékes összetevő, ráadásul sokféle módon használható fel, főzésnél, sütésnél, salátában vagy akár dekorációként.

OMNYE klubnap
Ha nem kirándulnak, akkor biztosan valami fontos témában merülnek el az OMNYE tagjai. A nyugdíjas gárda számtalan emléket őriz a finomító életéből, amelyet felidézve megosztanak egymással, és a tervek szerint ebből, valamikor egy összeállítást is készítenek.

Őszidő - Székesfehérvári NyK
A székesfehérvári Videoton Nyugdíjas Klub tagjai Százhalombattán vendégeskedtek az Őszidő Nyugdíjas Klub meghívására. A közel 50 fős társaság bemelegítésként előadást hallgatott meg Százhalombattáról illetve a vendéglátók történetéről, majd megnézték a város jelentősebb helyeit.

Dunafüredi NYK
A Dunafüredi Nyugdíjas Klub a nyáron otthontalanná vált, mivel az általuk használt helyiség egyéb célokat szolgált. Szerencsére a találkozók nem maradtak el, hiszen Duna parti piknikre is összejöttek. Legutóbbi találkozójukon a délutáni beszélgetés mellett egy finom uzsonnát is elfogyasztottak. A klubnapon csak a társaság fele vett részt, hiszen sokan Cserkeszőlőre kirándultak.