Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. október 04, kedd, 19:45
Leírás: 

Az Idősek Világnapja alkalmából szeptember utolsó hétfőjén Százhalombatta polgármestere köszöntötte a VCSGK Idősek Gondozóházának lakóit

Gondozóház idősek napja
Az Idősek Világnapja alkalmából szeptember utolsó hétfőjén Százhalombatta polgármestere köszöntötte a Városi Családsegítő és Gondozási Központ Idősek Gondozóházának lakóit. Vezér Mihály szívhez szóló, elismerő szavakkal méltatta a jelenlévőket, a város egykori építőit.

Óvárosi NYK klubnap
Rengeteg megbeszélnivalója volt legutóbbi összejövetelén az Óvárosi Nyugdíjas Klub tagjainak. De a teendők megvitatása mellett az ünneplésre is volt idejük, hiszen a sok elmaradt névnapi, szülinapi megemlékezés mellett két jubiláló házaspárt is felköszöntöttek.

50 éves Koncz házaspár
Most pedig nézzük, hogyan emlékeznek vissza az ünnepeltek a kezdetekre, az együtt töltött évtizedekre. Szerelem első látásra! Így kezdődött Koncz János és feleségének kapcsolata. Az Óvárosi Nyugdíjas Klub két aktív tagjának véleménye szerint a hosszú házasságnak valójában nincs is titka, csupán tisztelni és szeretni kell egymást.

60 éves Hrubes házaspár
10 évvel több együtt megélt időt tudhat maga mögött a Hrubes házaspár. Egy falusi bálban ismerkedtek meg még húszas éveik elején, és szerelmük azóta is tart. Látják vannak még irigylésre méltó emberek!

Gyógyító növények: A paradicsom
Ma az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbban használható növényről, a paradicsomról lesz szó. Egykor Amerika felfedezői hozták be Európába, majd portugál és spanyol földről terjedt el a kontinensen. Aranyosan csillogó színére utal egyik francia neve, a "pomme d'ore", vagyis az aranyalma. Egy neves gyógyszerész, Varró Aladár Béla gyógyhatású növényekről szóló könyvében a paradicsomot, mint hatásos vértisztító, vértolulást oszlató, vesetisztító, erősítő szert említi, amely a vértisztító és soványító kúrák elengedhetetlen kelléke és a változó korban lévő hölgyek számára különösen ajánlott. A paradicsomot a kozmetikusok is ajánlják, és nemcsak étkezésre! A benne lévő enyhe savak jótékony hatásúak, így arctisztító pakolásnak is használhatjuk a paradicsomszeleteket, vagy a gyümölcs húsát áttörve készített paradicsompürét.

OMNYE jutalom
A százhalombattai szakgimnázium szeptember 23-án tartotta a Széchenyi Napok megnyitó ünnepségét. A rendezvényen az iskola diákjai és pedagógusai közül többen vehettek át elismeréseket. Az egyik jelentős díjat az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete közismert nevén az OMNYE tagjai ajánlották fel. Az ösztöndíjat egy végzős gépész tanuló Johanidesz Szabolcs kapta, akinek ezúton is gratulálunk.