Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. szeptember 20, kedd, 19:45
Leírás: 

A 23. Battai Napok egyik eseménye a szombati ebéd, amelyre minden 65 év feletti százhalombattai meghívást kap. A jó ebéd mellett nóta és operett dalok gondoskodtak a jó hangulatról

Battai Napok
Bizonyára mindenki kellemes élményekkel, jó hangulatú beszélgetésekkel, és természetesen szórakozással töltötte a nyarat idéző melegben a 23. Battai Napokat. A rendezvény egyik kiemelt eseménye a szombati ebéd, amelyre minden 65 év feletti százhalombattai meghívást kap. A jó ebéd mellett nóta és operett dalok gondoskodtak a jó hangulatról. A jelenlévőket Vezér Mihály polgármester köszöntötte.

Kalocsay Zsuzsa riport
Míg a finom ebédet kiosztották, stábunk a színfalak mögött készülődő Kalocsay Zsuzsát kérdezte, életéről, fellépéseiről. Riportunkból az is kiderül, hogy a művésznő fellépő ruhái közül jó néhányat nyolcvanon túli édesanyja hímez szépségesre.

Gyógyító növények
Ma a középkor egyik „mindent gyógyító” csodanövényéről, a körömvirágról beszélünk. Az élénk-sárga kedves kis növény  kertünk állandó dísze lehet, ekkor könnyen hozzáférhetünk, ha szükséges. Az egyik legelterjedtebb gyógynövényünk gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, gombaölő hatású.

Gaszt Ákos szenior torna
Ha nem válik életformánk szerves részévé a rendszeres intenzív mozgás, de egyszer csak szükségesnek érezzük, hogy elkezdjünk sportolni, szerencsére van megoldás. Számtalan lehetőséget kínálnak Százhalombattán a fitness klubok, különféle foglalkozások, hiszen lehet táncórákra járni, jógázni és szenior tornára járni, hogy csak néhányat említsünk a kínálatból.

Mesélő képek - Jankovits Márti - Foci csapat 
A labdarúgás változatlanul a legnépszerűbb sportágak közé tartozik. Ha van grund akkor már csak egy labda kell, és kezdődhet a mérkőzés. Mai régi fényképünkön valószínűleg  egy győzelem után összeállt csapat, a „nagy” falusi válogatott és vezetőik, segítőik látszanak. Megkérdeztük, mi jut eszébe a Faluvédő Egylet elnökének a képről.

Omnye a Földrajzi Múzeumban
Legutóbb a szomszéd településre, Érdre látogatott az OMNYE „csapata”. A Magyar Földrajzi Múzeumban, mégis néhányan olyan emlékezetes felfedezést tettek, amely egy életre szól. Ez persze annak is köszönhető, hogy tárlatvezetőjük a múzeum igazgatója, Kubassek János volt, aki hihetetlen átéléssel mesélt a nagy utazókról, a múzeumalapító Balázs Dénesről, avagy Kőrösi Csoma Sándorról.