Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. június 14, kedd, 19:45
Leírás: 

Az OMNYE tagjai börzsönyi kirándulásukkal Georgiádesz Gáborra, egykori kollégájukra emlékeztek

Pedagógus nap
Vajon hány diákot taníthattak azok a pedagógusok, akik már a gyémánt diplomájukat vehették át? Természetesen nem számolunk utána, de az biztos, hogy legelső tanítványaiknak már a gyermekei sem tinédzserek. Százhalombattán a Városi Pedagógusnapot a Barátság Kulturális Központ színháztermében tartották, amelyen az ünnepi műsor mellett városi és miniszteri elismeréseket is átadtak. Két nyugdíjas pedagógus Gyémánt diplomát vehetett át.

Könyvajánló - Gyökössy Endre
Június 9. és 13. között rendezték az idén immár 87. Ünnepi Könyvhetet. Erre az alkalomra időzítve több mint 300 új könyv jelent meg. A Vörösmarty téren kialakított ünnepi könyvvilág mellett, közel 80 település, köztük Százhalombatta is csatlakozott az ünnephez.  Mi most nem az ünnepi kínálat egyik könyvét,  hanem jól megszokott sorozatunkban, a Szalai Márti által kiválasztott olvasnivalót kínálunk.

Gyógynövény - Zsálya
Egykoron  úgy tartották, ha zsálya nő a kertben, a család minden betegségtől megmenekülhet. Mai gyógynövényünk kedvező hatását annyiféle betegség ellen találták jótékonynak, hogy „csodaszernek” kezdték tekinteni. Természetesen a növény nem gyógyít ki minden nyavalyából, a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy izzadásgátlóként, tartósítóként, sebek kezelésére, emésztés serkentőként, és szájüregi problémák esetén hatásos.

Torna
Most tornázzunk Schaffer Judit gyógytornásszal - ez alkalommal a kezeket, karokat mozgatjuk meg. Üljenek kényelmesen, hiszen kezdődik a torna.

OMNYE kirándulás
Az OMNYE tagjai börzsönyi kirándulásukkal Georgiádesz Gáborra, egykori kollégájukra emlékeztek. Az előző napok esős időjárása az erdei utakat szinte járhatatlanná tette, mégis voltak bátrak a fiatalos, lendületes nyugdíjas csapatból, akik „meghódították” a csúcsot, a Csóványost is.