Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. február 23, kedd, 19:45
Leírás: 

A kézművesség apró, egyedi tárgyaiból állt össze az a kiállítás, amelyet még egy hétig megtekinthetnek az óvárosi közösségi házban. Az alkotó Börzsei Éva 

OMNYE klubnap, számítógép és rejtvényfejtés
Az OMNYE legutóbbi összejövetelén a keresztrejtvények és a számítógépek titkai is napirendre kerültek. A közös együttlét, a jó hangulatú beszélgetések mellett, a nap vendége dr. Dezső Tamás az ókori közel-kelet régésze, az egykori finomítós munkatárs fia, a közel-kelet titokzatos világáról mesélt. Az egyesület életében hamarosan változások lehetnek, ugyanis tisztújításról kell dönteniük.

Könyvajánló: Bűnbak minden időben
Újabb könyvet ajánlunk önöknek. Ez alkalommal nem szépirodalmi művet, hanem egy, - akár a nők számára is fontos - történelmi tanulmánykötet mutatunk be. A Bűnbak minden időben, avagy Bűnbakok a magyar és az egyetemes történelemben című könyvet Szalai Gáborné ajánlja Önöknek.

Kézműves kiállítás
A kézművesség apró, egyedi tárgyaiból állt össze az a kiállítás, amelyet még egy hétig megtekinthetnek az óvárosi közösségi házban. Az alkotó Börzsei Éva már gyermekkorában szoros kapcsolatba került a kézimunkázással, a kézműves technikákkal. A kiállítást László Bandy nyitotta meg.

Hársfa
A hárs az egyik leghosszabb életű fafajta.  A Szlovákiai Zsigárd határában álló Zrínyi-hársat 800 évesnek mondják, ami nem lehetetlen, mert Rákóczi Ferenc dédatyja, I. Rákóczi György erdélyi fejedelem rendszeresen így keltezte leveleit: „Kelt a száz hárs alatt". A hárs virága ősidők óta gyakran használt házi gyógyszer, a meghűléses időszak egyik csodatévője.

Torna - lábtorna
Remélem, van még energiájuk tornázni, mivel megérkezett Schaffer Judit gyógytornász. Ma a lábakat mozgatjuk meg, székre most is szükség lesz, de ne üljenek le, mivel a szék háttámlájára támaszkodva végezzük a gyakorlatokat.

Állatbarát: a kutyus
Vajon a kutya volt előbb az ember barátja, vagy az ember a kutyának. (Ez persze majdnem akkora „bölcsesség”, mint a mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?) E több ezer éves kapcsolat, máig fennmaradt, vannak, akik négylábú barátaikkal szorosabb kapcsolatot alakítanak ki, mint embertársaikkal. A kutyatartók hűséges társai jóban-rosszban a gazdival vannak, ami hasznos lehet a testnek-léleknek egyaránt, noha el is tudjuk őket rontani. Ozmitz Klárival e szoros kapcsolatról a kutyák tartásáról beszélgettünk.