Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2016. január 26, kedd, 19:45
Leírás: 

Az elmaradhatatlan névnapok, a finom sütik és szendvicsek, italok és a jó közösség garantálta a jó hangulatot a Dunafüredi Nyugdíjasklub klubnapján

OMNYE
Több értelemben is égető problémákról hallgattak meg előadást az OMNYE tagjai. Az Óvárosi közösségi házban Magyar János, a DUFI egykori igazgatója, a Képviselő-testület által megbízott Műszaki Tanácsadó Testület vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a tervezett gumifeldolgozó létesítmény részleteiről.

Dunafüredi NYK
Az elmaradhatatlan névnapok, a finom sütik és szendvicsek, italok és a jó közösség garantálta a jó hangulatot a Dunafüredi Nyugdíjasklub klubnapján. Az összejövetelen ott voltak Szél Pál és Török Sándor települési képviselők is, akik az új év alkalmából köszöntötték a nyugdíjasokat.

Szociális támogatások
Török Sándor dunafüredi települési képviselő, még „kezdő nyugdíjas”. Az "életforma váltás" tapasztalatairól kérdeztük, és arról is, mire számíthatnak a 2016-s évben a nyugdíjasok a támogatások terén.

Batáta
Ma egy különleges növényt a batátát mutatjuk be. Édesburgonyának is hívják, noha nem burgonya, de az íze hasonlít hozzá. Összeállításunk végére minden kiderül, még az is, hogy miként készíthetünk belőle ízletes ételt. Egy átlagos nagyságú batáta egyébként biztosítja a napi A-vitamin szükségletünk kétszeresét és  C-vitamin igényünk egyharmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz. Kimutatták, hogy olyan betegségekre is jótékony hatása van, mint a cukorbetegség, a rák, a köszvény és a gyomorfekély.

Őszidő
A 2016-os év tervezett programjait, a nyaralásokat, kirándulásokat is megbeszélték klubnapjukon az Őszidő Nyugdíjas Klub tagjai. A BKK 9-es termében annyian gyűltek össze, hogy többen jószerével be sem fértek volna a szobába.

Kezek-ujjak tornája
Mai tornánk látszólag könnyűnek ígérkezik, de nem lenne hasznos, ha túlzottan egyszerűnek ítélnék, és lazán kezelnék  a feladatokat. Kitartásra is szükségük lesz, mivel ma a kezek és ujjak tornáját mutatjuk meg.

Dietetikus
A dietetika a táplálkozás, az élelmezés tudománya. A dietetikus pedig az a szakember aki a betegek, és természetesen az egészséges emberek számára nyújt segítséget a megfelelő táplálkozás kialakításában. Ennek megfelelően fontos feladata a tanácsadás. Január 19-től a szakorvosi rendelőben ismét van dietetikai szakrendelés, heti három alkalommal, kedden, szerdán, és csütörtökön.