EZÜST ÉVEK

Adás időpontja: 
2013. február 19, kedd, 19:45
Leírás: 

Farsang Óvárosi
Úgy hat esztendeje már, hogy a farsangi időszakban minden évben igazi jelmezbált, illetve jelmezversenyt szerveznek az Óvárosi Nyugdíjas Klub tagjai. A nagymamák és nagypapák ilyenkor nem unokáikat öltöztetik be mókás jelmezekbe, hanem maguk bújnak ruhakölteményekbe, mókás maskarákba, és felvonulnak klubtársaik, illetve a nagyérdemű előtt.

Projektor kölcsönbe
Az önkormányzattól még a tavalyi esztendőben kaptak egy projektort a battai nyugdíjas klubok, aminek „megőrzését” a hivatal az OMNYE tagjaira bízta. Az ajándék azonban nem csak őket illeti, hanem minden nyugdíjas klubot, ezért most annak jártunk utána, hogyan is kell használni, és milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy más is hozzájuthasson a praktikus szerkezethez.

Farsang Őszidő
Az Őszidő Nyugdíjas klub tagjai vendégeket is hívtak farsangi mulatságukra. Battai nyugdíjas klubok tagjai, és érdi nyugdíjasok is érkeztek a télűző bálba. A házigazdák nem bízták a véletlenre a jó hangulat megszületését, saját farsangi zenés táncos produkcióval készültek a mulatságra.

Adózási tanácsok
A tél vége nem csak a kellemes tavasz eljövetelét jelenti, hanem az adózási kötelezettség idejének megérkezését is. Annak jártunk utána, hogy a dolgozóknak, a nyugdíjasoknak, vagy a rokkantaknak milyen papírokat, és honnan kell beszerezni, hogy még időben elkészíthessék, vagy elkészíttethessék a 2012-es évre vonatkozó adóbevallást.

OMNYE
Az olajipari műszaki nyugdíjasok, erdélyi festőművészek munkáiban gyönyörködhettek legutóbbi találkozójukon. Ráadásul, most a hegy ment Mohamedhez, hiszen egy galéria hozta el az előre összeállított és kiválasztott képeket az Óvárosi Közösségi Házban megrendezett találkozóra. Takács Péter szívesen mesélt a festőkről, életükről és munkásságukról.