Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2015. december 22, kedd, 19:45
Leírás: 

A Kipp Kopp Óvodások és az Arany iskolások karácsonyi műsorával köszöntötték a nyugdíjas pedagógusok Karácsony ünnepét

Harmónia nyugdíjas Klub
A Barátság Kulturális Központban kéthetente csütörtökönként találkoznak a Harmónia Nyugdíjas Klub tagjai. Meglehetősen aktív, mozgalmas programokat szerveznek, mivel szeretnek kirándulni, mulatozni.

OMNYE kézműves kör
Bizonyára már sok családnál ott illatozik a mézeskalács, kidíszítve, vagy csak úgy „csupaszkán”. Az OMNYE kézműves körének tagjai mézeskalács mintákkal, díszítési technikákkal ismerkedtek. A klubtagok kéthetente találkoznak Dunafüreden a Flóra házban, és ami kisebb-nagyobb kézügyességgel, odafigyeléssel és gyakorlással megoldható, azt ők kipróbálják, hímeznek, barkácsolnak, dísztárgyakat készítenek, no és sütnek-főznek.

Dió
A dió finom, sokféle célra használható, nagyon egészséges növény. Van, aki egész évben fogyasztja süteményben, vagy nassolgatva, és van, aki elsősorban Karácsonykor a bejgliben nyalja meg utána a tíz ujját. Pedig mind zölden, mind éretten, olyan alkotóelemekkel rendelkezik, amit más növények nem tartalmaznak. Az olajos magvacska értékes magnéziumforrás, fogyasztása megakadályozza a túlzott savtermelést is.

Köztisztviselők karija
A Polgármesteri Hivatal vezetői minden évben gondolnak az egykori dolgozókra, a nyugdíjas köztisztviselőkre. Itt nemcsak a nyugdíjas klub tagjai találkoznak, hanem mindazok, akik egykor a Hivatalban, vagy a  Tanácsnál dolgoztak. Legutóbb karácsonyozni gyűltek össze a BKK galériájában.

Óvárosi Nyugdíjasok karija
Sokaknak az adventi időszak kiemelt eseménye, hogy minden évben feldíszítik a településrészek karácsonyfáit. Az óvárosban a Szent László téren kapott helyet egy gyönyörű fenyőfa. A Cantikum Novum kórus karácsonyi dalainak kíséretében az óvárosiak feldíszítik a karácsonyfájukat. Itt találkoztunk az Óvárosi Nyugdíjas Klub vezetőjével és tagjaival.

Pedagógusok Karácsony
A Kipp Kopp Óvodások és az Arany iskolások karácsonyi műsorával köszöntötték a nyugdíjas pedagógusok Karácsony ünnepét. A műsor érdekessége volt, hogy olyan karácsonyi hagyományt is felelevenítettek a gyerekek, amelyre még voltak, akik gyerekkorukból emlékeztek. Riportunkból kiderül az is, hogy bár mindenki a havas tájat kapcsolja a Karácsonyhoz, a statisztika azt mondja, hogy százból csak kb. 10-szer van fehér Karácsony hazánkban.