EZÜST ÉVEK

Adás időpontja: 
2013. március 05, kedd, 19:45
Leírás: 

OMNYE kézműves
Kiváló minőségű olló, színes-virágos szalvéta, szép fehér papír, ezekkel a kellékekkel is tavaszt varázsolhatunk a lakásunkba. Az Olajipari műszaki nyugdíjasok szervezetének női tagozata kéthetente szervez találkozót ahol szebbnél szebb lakásdíszeket készítenek. Legutóbbi találkozójukon, ahol már a húsvétra készültek, mi is részt vettünk. 

Családsegítő süteményverseny
A dunafüredi Családsegítő Központban rendezett nyugdíjas találkozón sütemények és számok várakoztak a terített asztalon. A klubban első alkalommal hirdettek süteményversenyt, ahol az volt az előírás, hogy mindenki maga készítse el a benevezésre szánt édes vagy sós süteményt, illetve krémet. A klub tagjai a farsangi ebéd elfogyasztása után végigkóstolták a finomabbnál finomabb csemegéket és némileg feszülő pocakkal eredményt is hirdettek.

Óvárosi Nyugi Klub Pátkai Zsolt vendég, téma a változások
Az Óvárosi Nyugdíjas Klub legutóbbi rendezvényére vendégeket is hívtak. A találkozón többek között megbeszélték a nyugdíjasokat érintő változásokat is. Pátkai Zsolt alpolgármester elemezte Százhalombatta helyzetét és beszélt a városi költségvetésről is. A találkozón egy házi-mozi sorozatot is útnak indítottak, amelyen a Halom Tv  ismeretterjesztő filmjeit vetítik. Első alkalommal Gellérthegyi plébánia templomról láthattak egy filmet a klubtagok.

Mini portré
Mini portré sorozatunkban ez alkalommal a város kulturális életének egyik formálójával, Takács Péterrel találkozhatnak, aki mesél a kezdetekről, családjáról, a kulturális műhelyek kialakításáról, a Barátság Művelődési Központ létrejöttéről, majd a nyugdíjas évek megváltozott feladatairól. 

Városi Nyugi Klub
Mai fél óránk végéhez közeledve táncra perdülünk –mint már ígértem– hiszen felidézzük a hamvazó szerda előtti utolsó igazi farsangi mulatságot, a Városi Nyugdíjas Klub tagjaival, és vendégeivel.