Bababarát szoba várja az édesanyákat

2018. július 2-án adta át Vezér Mihály polgármester azt a komfortosan berendezett földszinti szobát, ahol ezentúl a kismamák kényelmesen, nyugodt körülmények közötttáplálhatjákgyermeküket. A Hotel Trainingben kialakított helyiség a nap 24 órájában várja az édesanyákat és kisgyermekeiket.

Városunk kisbabás és leendői anyukái levélben keresték meg Vezér Mihály polgármestert, mertproblémás számukraegy 2-3 óránként táplált csecsemővel elindulni a városközpontba,ahol a számukra fontos intézmények –mint pl. a Százhalom Egészségügyi Központ, a Százhalombatta Kormányablak, a Piac tér, az óvodák és iskolák– találhatóak.Kisebb babával aggódnak, hogy két etetés között végeznek-e az ügyintézéssel, hazaérnek-e, mire gyermekük ismét megéhezik. Ezért kértek Százhalombatta központjában egy alkalmas helyiséget.  A képviselő-testület nyitott volt a kezdeményezésre, és támogatták egy olyan hiánypótló baba-mama szoba kialakítását, ahol a kismamák komfortos körülmények között tudják táplálni gyermekeiket. Az intézmény kiválasztásánál fő szempont volt az épület központi elhelyezkedése, valamint a rendelkezésre álló tárgyi eszközök. Három intézmény közül – Barátság Kulturális Központ, Hamvas Béla Városi Könyvtár, Hotel Training – a képviselő-testület választása a Hotel Trainingre esett, itt ugyanis 24 órás portaszolgálat van, így az édesanyák a nap bármely szakában igénybe vehetik a hotel által felajánlott zuhanyzóval, WC-vel felszerelt praktikusan berendezett (2 fotel, amelyek közül az egyik lábtartós, pelenkázó, papírtörlő) földszinti szobát.A szállodavállaltanéhány játék elhelyezését is, így a nagyobb testvérek iselfoglalhatják magukat.

A Hotel Trainingben kialakított baba-mama szoba az első lépés városi bababarát helyiségek kialakítására. Amennyiben ennek kihasználtsága megfelelő mértékű lesz, abban az esetben Százhalombatta Város Önkormányzata további hasonló helyiségekkialakítására is esélyt lát.