Aktualitások

Fogyasztóbarát Advent

Tájékoztató

November vége-december az ünnepi előkészület időszaka. Ma már alig van olyan város vagy település, ahol ne rendeznének kisebb-nagyobb ádventi vásárt. Ezekre a rendezvényekre az emberek többsége a karácsony előtti hetekben legalább egyszer ki is látogat. A legtöbb bevásárlóközpontban, üzletben már hetek óta az ünnepi hangulat lett úrrá. Az online webáruházak napról-napra újabb és újabb karácsonyi kampányt hirdetnek. Ahhoz, hogy az előkészület tényleg ünnepi és nem bosszankodással teli legyen, érdemes néhány fogyasztóvédelmi szabállyal tisztában lennünk.

Tovább

Vágányzári információ

A MÁV tájékoztatója

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. december 9-től 2019. február 15-ig Kelenföld – Százhalombatta állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Tovább

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A Százhalombatta - Ercsi elágazás vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az SZ-E Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

 

Tovább

Adventi programok

Programajánló

Százhalombatta Város Önkormányzata szeretettel vár minden városlakót 2018 decemberében az ünnepváró programokra

 

Fenyőfadíszítések településrészenként

A köztéri karácsonyfákat a hagyományoknak megfelelően – városrészenként – közösen díszítik fel a városlakók. Az eseményekre mindenkit sok szeretettel várnak Vezér Mihály polgármester és a Képviselő-testület tagjai, valamint a szervezők. 

 

Az időpontok és helyszínek a következők:

• Városközpont: 

Szent István tér, december 10. (hétfő) 10 óra

 

Tovább

Kéménytűz és annak megelőzése

Tájékoztató

Az egyre hűvösebb időjárás következtében lassan szükségessé válik az otthoni tüzelő-fűtő berendezések napi szintű használata. Az emberek számára nagyon fontos a biztonságos otthon, arra azonban ritkán gondolnak, hogy ezért a biztonságért maguknak is tenniük kell.

 

Tovább

Jó ütemben halad a vasútfejlesztés

Tájékoztató

A NIF Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti vasúti pálya korszerűsítése két szakaszra bontva valósul meg. A Százhalombatta - Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú szakasz felújításának keretében 12,98 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítása szükséges. A híd, az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől.

Tovább

Lakossági tájékoztató

útlezárásról

Tisztelt Lakosság!

 

A Százhalombatta - Ercsi elágazás vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az SZ-E Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

 

Tovább

Állatvédelem városunkban

Tájékoztató

Százhalombatta Város Önkormányzata számára fontos az állatok védelme, a lakosság felelős állattartásának támogatása. Október 11-én személyesen találkoztam a Százhalombattai Állatvédők Körének elnökével, Böröczi Anikóval az óvárosi kutyatámadás kapcsán.

Tovább

Diákok figyelem!

Hamarosan lejárnak az idei diákigazolvány érvényesítő-matricák!

Október 31-ig használhatóak az előző tanévben/félévben kapott diákigazolvány-matricák, ezért a vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról - írta közleményében a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

 

Tovább

Szúnyogok elleni védekezés

Lakossági tájékoztató

Hazánkban a korábbi évekhez képest 2018-ban nagyobb számban diagnosztizáltak nyugat-nílusi lázas megbetegedéseket. A betegséget hazánkban országszerte előforduló, gyakori szúnyogfajok terjesztik, melyek lárvái kis vízgyülemekben, különböző tárgyakban összegyűlő esővízben fejlődnek. A szúnyogok elleni védekezés legfontosabb részét a szúnyogcsípések elkerülése, kivédése, valamint a szúnyogok szaporodásának megakadályozása, az úgynevezett tenyésztőhelyes felszámolása képezi.

 

Tovább

Oldalak