Híradó

Adás időpontja: 
2014. november 18, kedd, 19:00
Leírás: 

A Mester – Százhalombatta is csatlakozott a Héttorony Fesztiválhoz

Érden, érdemes – Nyílt napokat, tanulmányi versenyeket tart az érdi Vörösmarty Gimnázium
Alkalomadtán – Mit tegyünk, hogy ne váljunk házalók és álszolgáltatók áldozataivá?
Vadhajtás – Kerékpárost gázoltak a Damjanich úti gyalogátkelőhelyen

Héttorony fesztivál
Idén Százhalombatta is csatlakozott a Héttorony Fesztiválhoz, amelynek ötletét Makovecz Imre Sevillai Expora épített világhírű pavilonja adta. A rendezvénysorozat keretében Csernyus Lőric Ybl-díjas építész tartott előadást a Makovecz életműről a BKK Kamaratermében, majd zenés programmal folytatódott az est.
Megszólaló: Csernyus Lőric - Ybl-díjas építész

VMG
Tanulmányi versenyekkel, fizika show-val várja az érdeklődő diákokat és szüleiket az érdi Vörösmarty Gimnázium. A nyílt nappal egybekötött figyelemfelhívó eseményekkel az iskola légkörét, kínálatát, a diákélet hangulatát szeretnék megmutatni. November 21-én, pénteken a matematika és fizika, jövő pénteken pedig a biológia és a kémia kerül előtérbe.
Megszólaló: Szilasné Mészáros Judit – a VMG igazgatója

Házaló faárusok
Szinte egész évben találkozhatunk házaló kereskedőkkel, egy-egy ünnep előtt azonban lényegesen gyakoribb tolakodó megjelenésük. A rendőrség óvatosságra inti a lakosságot, mert amellett, hogy legtöbbször silány minőségű árut kínálnak, az is előfordult már hogy vásárlás közben meglopták a gyanútlan lakókat.
Megszólaló: Grunda Tibor – a Százhalombattai Rendőrőrs parancsnoka

Gázolás
Kerékpárost gázolt el egy személyautó a Damjanich úton, a hétfő esti órákban. A városközpontban lévő zebrához a közelmúltban helyeztek ki olyan tájékoztató táblákat, amelyek arra figyelmeztetik a bicikliseket, hogy az úttest keresztezésekor szálljanak le a járműről. Ez most sajnos nem történt meg...
Megszólaló: Kürti István – az Érdi Rendőrkapitányság osztályvezetője

Piros-Kék Bál
Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg Piros-Kék bálját az Eötvös iskola és az intézmény Szülők Közössége. A jótékonysági est ezúttal Márton napjához kapcsolódik. A bevételt az iskola felszerelésnek fejlesztésére, diákprogramok megvalósítására fordítják.
Megszólaló: Rigó Katalin – az Eötvös iskola igazgatója

Ajánló – Heti Sport
Ezúttal is Százhalombatta sportéletének kiemelkedő mozzanatai, mérkőzései kerülnek előtérbe Híradónk után. Heti Sport magazinunk számos érdekes témát és sportágat kínál: íme ajánlónk!
a Híradó után