Híradó

Adás időpontja: 
2021. április 07, szerda, 19:00
Leírás: 

SZABAD A PÁLYA – Újra használhatják a városi sportlétesítményeket az igazolt versenyzők

INFÓKÖR – Jól halad a kommunikációt segítő egészségügyi hálózatfejlesztés a SZEK-ben
KISÖPRÉS – Április 15-től 17-ig tart a lomtalanítás városunk kertes övezeteiben

Sajtótájékoztató
Tegnapra elérte a beoltottak száma a 2,5 milliót, ezért mától országosan érvénybe lépett néhány enyhítő intézkedés. Rövidült a kijárási tilalom időszaka, kinyitottak az üzletek és a szolgáltatások, ezekben négyzetméterszabály lépett életbe. Az országos enyhítéssel párhuzamosan Százhalombattán újra kinyitnak a sportlétesítmények az igazolt versenyzők előtt, jelentette be – egyéb aktualitások mellett – mai sajtótájékoztatóján Vezér Mihály polgármester.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER

SZEK
Nézőink közül is sokan nehezményezték, hogy nehezen lehet elérni telefonon a háziorvosokat, mivel az oltásszervezés lefoglalja a vonalakat. Az intézmény vezetői  többféle megoldást is választottak, kettő közülük már működik, így e-mailben, illetve a rendelők mellé kihelyezett postaládák segítségével már intézhetik a betegek a gyógyszerfelíratásokat, illetve táppénzes-papír igényeiket. Az internet alapú telefonhálózat bővítés is jó úton halad. A részletekről a főigazgatót kérdeztük.
Megszólaló: DR. BERZÉKI FERENC – FŐIGAZGATÓ, SZEK

Tesco
A ma életbe lépett enyhítések egyik fontos eleme, hogy az üzletek este fél 10-ig tarthatnak nyitva, a profil szerinti korlátozás helyébe pedig négyzetméterszabály lépett. A Tesco áruházak felkészültek a változásra. A százhalombattai egység mától 21 óráig tart nyitva, és egyszerre legfeljebb 200 fő tartózkodhat az üzletben.
Megszólaló: VARGA ESZTER – KOMMUNIKÁCIÓS MENEDZSER, TESCO

Lomtalanítás
Jövő hét csütörtökön kezdődik a város kertes házas övezeteiben a tavaszi lomtalanítás. A városlakóknak szombat estig lesz lehetőségük kihelyezni a lomot házaik elé. Veszélyes hulladék gyűjtésre szombaton kerül sor a Sporthalom Kft. parkolójában. A  Szákom Kft. munkatársai a lomot minden nap elszállítják, de nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy csak a kijelölt három napon tegyék ki a hulladékot házaik elé.
Megszólaló: TŐKE GYULA – KÖZTISZTASÁGI CSOPORTVEZETŐ

Könyvkiadók
Elsősorban a kisebb, terjesztői hálózattal nem rendelkező könyvkiadókat érintették negatívan a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, de a legtöbb könyves műhelynek csökkentek a bevételei 2020-ban a korábbi évekhez képest. Némi segítséget jelent az a 200 millió forint keretösszegű állami könyvvásárlás, amely a könyvkiadók készleteiből iskolai és közkönyvtárakat fog gyarapítani. A könyves szakma helyzetéről a kiadókat tömörítő egyesület elnökét kérdeztük.
Megszólaló: GÁL KATALIN – ELNÖK, MAGYAR KÖNYVKIADÓK ÉS KÖNYVTERJESZTŐK EGYESÜLÉSE

AJÁNLÓ: A BIZALOM ÁRA 3. RÉSZ
Februárban, a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából tartott előadást az Érdi Rendőrkapitányságon dr. Fazekas István. A téma a bizalom és bűnözés kapcsolata volt. Híradónk után az előadás harmadik részét mutatjuk be nézőinknek. Maradjanak velünk!