Híradó

Adás időpontja: 
2021. április 06, kedd, 19:00
Leírás: 

JÓ ARÁNYOK – Az óvodai dolgozók többsége kérte és megkapta a koronavírus elleni védőoltást a hosszú hétvégén

ÜNNEPI FALATOK – Idén is Szalai Attila főzött húsvétkor a Hajléktalanszállón
FANTOMKÉP – Bűnmegelőzési rajzpályázatot hirdetett a rendőrség

Pedagógus oltás
A hosszú hétvégén a százhalombattai óvodák dolgozóinak többsége megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Voltak, akik hiába regisztráltak akár már hónapokkal ezelőtt, mivel nemrég estek át a fertőzésen most nem kaphattak vakcinát. Az intézmények már várják a biztonságos nyitást, de természetesen az óvintézkedéseket és a vírus miatti szabályokat az ügyeleti rendszerben is betartják.
Megszólaló: RACZKÓ TAMÁSNÉ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA
MIKULÁSIK JUDIT – INTÉZMÉNYVEZETŐ, PITYPANGOS ÓVODA

Oltás – háziorvosok
Tegnapig 2 millió 432 ezer ember kapta meg az első adag koronavírus elleni védőoltását, így ma, vagy holnap elérhetjük a 2,5 milliós lélektani határt, amelyhez a megszorító intézkedések enyhítését kapcsolták. A vakcinációban meghatározó szerepet vállaltak a háziorvosok, akik részben személyesen adták be az oltásokat, részben pedig oltópontokra küldték pácienseiket. Az elmúlt időszak munkájáról és eredményeiről, illetve az e heti feladatokról kérdeztük dr. Tóth Béla háziorvost. 
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Törzsök Tibor
Életének 53. évében, súlyos betegség után meghalt Törzsök Tibor, a Pest megyei közgyűlés képviselője, aki egy évtizedig volt a Halom Televízió szerkesztő-riportere és műsorvezetője, két évig pedig ügyvezetője. Rá emlékezünk a következő percekben.

Ételosztás
A hajléktalanszállón lakók már megszokhatták, hogy karácsonykor és húsvétkor különleges ünnepi ebéd kerül az asztalra. Ezt minden évben Szalai Attila készíti el, de az akcióhoz egyre többen csatlakoztak. Ezúttal sült hús készült, de természetesen egy kis édesség és gyümölcs is várta az intézmény lakóit.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Pályázat
14 és 17 év közötti diákoknak hirdetett fotópályázatot a Pest megyei Rendőr-főkapitányság. A fiataloktól azt kérik, hogy vizuálisan jelenítsék meg, mit jelent számukra a bűnmegelőzés – olyan élethelyzetek ábrázolásával, amelyek a
mindennapokban veszélyforrást jelenthetnek számukra, illetve környezetüknek.
Megszólaló: SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ – R. SZÁZADOS

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkat láthatják nézőink, amelyben NB II-es férfi kézilabdázóink legutóbbi mérkőzéséről tudósítunk. Beszámolunk arról is, hogyan érintette a VUK SE úszószakosztályát az uszodabezárás, és ellátogattunk a traitlon szakosztály edzésére is. Képes ajánló következik.