Híradó

Adás időpontja: 
2021. február 19, péntek, 19:00
Leírás: 

ÉRETTSÉG – Feltűzték a végzősök szalagját a VMG- ben

ÓVATOSAN! - Illegális árusok jelentek meg városunkban
VÍRUSHELYZET - Két hete zárva van a lakótelepi Pitypangos óvoda

Szalagtűzés
A járványhelyzet miatt az idei végzősök életéből mindenhol kimarad a hagyományos szalagavató. Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban is otthonukban tanulnak az érettségire készülők, ma azonban – osztálykereteken belül – feltűzték nekik az iskola rangidőseit megillető szalagokat. 
Megszólaló: SZILASNÉ MÉSZÁROS JUDIT – INTÉZMÉNYVEZETŐ

Rendőrség
Az utóbbi időben több fórumon is megjelentek olyan bejegyzések, amelyek illegálisan árusító, erőszakos személyekről adnak hírt, akik a százhalombattai üzletek mellett próbálják eladni a náluk lévő termékeket. A rendőrséghez még nem érkezett hivatalos bejelentés, de a jelenség nem ismeretlen a rendőrök előtt sem. Az érdi kapitányság bűnmegelőzési főelőadója néhány hasznos javaslatot is megfogalmazott a hatékony fellépésről.
Megszólaló: SZATMÁRINÉ BERCZI DOLÓRESZ – R. SZÁZADOS

Pitypangos Óvoda
Sajnos koronavírusos megbetegedés miatt továbbra is zárva tart a lakótelepi Pitypangos óvoda. Az intézmény két hete zárt be, és kérdéses, hogy mikor nyithat újra. A dolgozókat folyamatosan tesztelik, kezdetben 6 dolgozónak volt pozitív a PCR tesztje mára azonban 15 megbetegedett dolgozójuk van.
Megszólaló: MIKULÁSIK JUDT – A PITYPANGOS ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐJE

Szalai emlékverseny
A Szalai János emlékversenyre évről évre egyre több úszó érkezik városunkba. Ez idén sincs másként ma kora délután megérkeztek a sportolók és kezdetét vette a verseny. Szalai János családja minden évben különdíjat ajánl fel, és természetesen ők is tiszteletüket teszik a versenyen. A legendás úszóedzőről kisebbik fia Szalai Attila mesélt a versenyek előtt.
Megszólaló: SZALAI ATTILA

Kiszebáb
téma: TÉLŰZÉS A KIPP-KOPP ÓVODÁBAN
Már hagyomány a Kipp-kopp óvodában, hogy kiszebáb égetéssel zárják a farsangi időszakot. A télűző programot minden évben nagyon élvezik a gyerekek. Valamennyi ovis készít bábot, amit az óvoda udvarán a tűzre dobnak, miközben télűző rigmusokat skandálnak.
Megszólaló: TAKÁCSNÉ SIMONICS JUDIT – A KIPP-KOPP ÓVODA INTÉZMÉYVEZETŐJE

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaikunkban ezúttal is érdekes riportokkal várjuk Önöket. Bemutatunk egy hó készítő gépet, összeállítást készítettünk az összeesküvés-elméletekről, folytatjuk beszélgetésünket a csillagászatról,  főzőiskolánkban pedig currys krumplit készítünk mustárral. Képes ajánló következik.