Híradó

Adás időpontja: 
2021. január 15, péntek, 19:00
Leírás: 

STATISZTIKA – Az előző évben csökkent a születések száma Százhalombattán

ÖNZETLENÜL – Véradást tartottak a Barátság Kulturális Központban
JÉGHELYZET – Tilos és életveszélyes a Csónakázó-tó jegére lépni

Védőnő
Tavaly 135 baba született Százhalombattára, kevesebb, mint a megelőző évben. A fiúk és a lányok aránya kiegyensúlyozott volt, ikrek nem voltak közöttük, koraszülöttek viszont igen, szerencsére azonban mindannyian egészségesek. A részletes adatok ismertetésére a Védőnői Szolgálat vezetőjét kértük meg.
Megszólaló: CSÓKÁSINÉ HERMANN ANNA – VEZETŐ VÉDŐNŐ

Véradás
Ma délután véradást tartottak a Barátság Kulturális Központban. A koronavírus-járvány miatt fokozott biztonsági előírások mellett várták a szervezők az önkénteseket. A járványhelyzet és a csípős hideg ellenére ezúttal is sokan vettek részt az eseményen.
Megszólaló: SEBŐK KRISZTINA – TERÜLETI MUNKATÁRS, MAGYAR VÖRÖSKERESZT

Jég
Befagyott a Csónakázó-tó, de sajnos a jég még nem elég vastag és a nappali fagypont fölötti hőmérsékletnek köszönhetően olvad is. A Szákom Kft. kihelyezte a figyelmeztető táblákat és rendszeresen ellenőrzik a jég vastagságát. Kérjük, mindenki vegye komolyan a figyelmeztetést: a tó jegére lépni tilos és életveszélyes!
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – A SZÁKOM KFT. ÜGYVEZETŐJE

NAV
A Brexit következtében január 1-jétől a vámunió is megszűnt az Egyesült Királyság és az Európai Unió tagállamai között. A változás adóügyi vonzatai a magánszemélyeket és a vállalkozásokat egyaránt érintheti. A részletekről a NAV sajtóreferensét kérdeztük.
Megszólaló: SALGÓ ATTILA – SAJTÓSZÓVIVŐ, NAV

Állatok
A hétvégén akár mínusz tíz fok is lehet, ami a meleg szobából elviselhető, de kedvenceink, akik az udvaron töltik az éjszakákat, nagyon fázhatnak, ezért biztosítani kell nekik megfelelő, jól szigetelt búvóhelyet. Arra is figyelni kell, hogy ne fagyjon be, és ne legyen jéghideg az ivóvizük. A panelházakban élő kisállatok takarmányozását nem kell megváltoztatni, viszont arra figyelni kell, hogy a mancsuk ne legyen sokat a jeges, sózott aszfalton.
Megszólaló: DR. BRAUSWETTER VIKTOR - ÁLLATORVOS