Híradó

Adás időpontja: 
2021. január 14, csütörtök, 19:00
Leírás: 

ÉVÉRTÉKELŐ – Bóna Zoltán országgyűlési képviselő szerint nehéz, de több szempontból sikeres év volt az előző

GÓLYAHÍR – Január 2-án született az év első százhalombattai babája
SZÁMADÁS – A vasútfelújítás aktuális munkálatairól tájékozódtunk

Bóna Zoltán
A 2020-as év nem volt könnyű, de eredményesen vette az akadályokat az ország és a települések is - mondta Bóna Zoltán országgyűlési képviselő. A tavalyi év nehézségeiről és a sikerekről is beszélt a képviselő, aki jókívánságai mellett az elmúlt esztendő eredményeit is megosztotta velünk.
Megszólaló: BÓNA ZOLTÁN – ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Első baba
Január 2-án, reggel 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot az első százhalombattai baba, Cseke Gábor Noel. A kisfiú, aki harmadik gyermek a családban, már otthon van, Ő és édesanyja is egészségesek. Vezér Mihály polgármester a járványhelyzet miatt – a hagyományokkal ellentétben,– idén csak az édesapának gratulált személyesen a Polgármesteri Hivatalban.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY PHD – POLGÁRMESTER, CSEKE GÁBOR

NIF
Jelenleg a biztosítóberendezések, a távközlési rendszer és a felvételi épületek felújítását végzi a kivitelező a Pusztaszabolcs–Budapest vasútvonalon. A NIF Zrt. szóvivőjének tájékoztatása szerint a százhalombattai állomásépület rekonstrukciója júniusban fejeződik be, a vasúti felüljáró átadására pedig tavasszal kerülhet sor.
Megszólaló: KISS BOGLÁRKA – SZÓVIVŐ, NIF ZRT.

Iskolaérettség
Január 15-éig kérhetik a szülők, hogy iskoláskorba lépő gyerekük maradhasson még az óvodában. Az előző időszakkal  ellentétben már nem az óvoda, hanem az Oktatási Hivatal dönt a kérvényekről. A Szivárvány Óvodában idén a korábbi évekhez képest kevesebben adták be kérvényüket.
Megszólaló: RACZKÓ TAMÁSNÉ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA

Batta Túra
Az előző évben nagyon sok városlakó töltötte le és kezdte el használni a Batta Túra alkalmazást. 2020-ban 22.000 kilométert gyalogoltak le a városlakók és több mint 4000 checkpointot érintettek. Tavaly bővült a megszerezhető kuponok száma is, ezekből az alkalmazás indulása óta már 1865 darabot gyűjtöttek a gyaloglók.
Megszólaló: LÁDI TAMÁS – FEJLESZTŐ

AJÁNLÓ: KOPOGTATÓ
Híradónk után ismét bekopogtatunk dr. Berzéki Ferenchez, a Százhalom Egészségügyi Központ főigazgatójához. Mai beszélgetésünk központi témáját a védőoltások adják. Informatív és érdekes félóra áll előttünk, maradjanak velünk!