Híradó

Adás időpontja: 
2021. január 12, kedd, 19:00
Leírás: 

NEHÉZ DÖNTÉS - Visszaállt az ünnepek előtti szabályozás az Idősek Gondozóházában

SZÍNHÁZ NÉLKÜL – A színészek helyzetéről kérdeztük Gregor Bernadettet
RETÚRJEGY - Sokan utaznának egzotikus országokba a járvány ellenére is

Idősek gondozóháza
Mivel az országos intézkedések nem változtak a százhalombattai Idősek Gondozóházában sem enyhítenek. Az ünnepek alatt heti háromszor látogathatták szeretteiket a hozzátartozók, de az év elején visszaálltak a heti egyszeri látogatási rendre. A szabályozásokról, az esetleges enyhítésekről és arról, hogy mikor kaphatják meg az oltást a gondozóház lakói és dolgozói, Török Sándor alpolgármestert kérdeztük.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Gyerekorvosok
Továbbra is csak előzetes bejelentkezés után, illetve sürgős esetben látogathatók a gyerekorvosok. Az évnek ebben a szakaszában törvényszerűen megnő a felső légúti megbetegedések száma, így sokan hívják a Százhalombattán praktizáló gyermekorvosokat is. Egyiküktől telefon kértünk tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.
Megszólaló: DR. ÁCS BEÁTA – GYERMEKORVOS

Színházak
November 11-e óta az ország összes színháza zárva tart, de korábban is csak korlátozásokkal működhettek a teátrumok. Következő riportunkban az Újszínház ismert művészével, Gregor Bernadettel beszélgettünk a színészek, a színházak helyzetéről. 
Megszólaló: GREGOR BERNADETT – SZÍNMŰVÉSZ

Autópályák
Január 31-éig még érvényesek a tavaly megvásárolt autópálya-matricák. Aki az idei évre vásárolna megyei vagy országos matricát, az infláció mértékével megemelt áron, 3,9 százalékkal drágábban veheti meg. A közlekedőknek arra is figyelniük kell, hogy mintegy száz kilométer útszakasz fizetőssé vált januártól. A részletekről a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.
Megszólaló: BARTAL TAMÁS – VEZÉRIGAZGATÓ, NEMZETI ÚTDÍJFIZETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZRT.

Utazási iroda
Bizonyos szabályok betartásával lehet külföldre utazni, bár senkinek sem javasolják. Sokan mégis egzotikus országot választanak, amire van is lehetőség. Elindult az előfoglalási szezon is ráadásul kiváló feltételekkel. A 2021-es katalógusok még nem készültek el, de az már látható, hogy nagyon sokan utaznának idén.
Megszólaló: BAKONYI ZSÓFIA - IRODAVEZETŐ

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után következő Heti Sport című magazinunkban beszámolunk egy városunkban rendezett rangos lövészversenyről, kosárlabdázóink legutóbbi mérkőzéséről, és meglátogattuk férfi teniszcsapatunkat is. Továbbra is maradjanak velünk!