Híradó

Adás időpontja: 
2021. január 11, hétfő, 19:00
Leírás: 

ÜZEMBIZTOS – A hideg napokat is felkészülten várja a város távfűtési rendszere

VIZSGAIDŐSZAK – Kisérettségit és osztályozó vizsgákat tartottak az Aranyban
CÉLRA TARTS! - Százhalombattán rendezték az év első hazai lövészversenyét

Szákom Kft.
Szerencsére már a fűtési szezon előtt felkészítették a város távfűtési rendszerét az idei télre, ezért a működése zökkenőmentes. Persze hibák midig adódhatnak, de ezeket a Szákom Kft. munkatársai általában néhány órán belül megoldják. Hogy városunkban ilyen jól működik a rendszer, az Ligeti Lászlónak is köszönhető, aki évekig volt a Szákom Kft. távhő csoportjának vezetője. Sajnos Ligeti László december 21-én gyors lefolyású betegség következtében elhunyt. A cég vezetője az interjúban róla is megemlékezik.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – A SZÁKOM KFT. ÜGYVEZETŐJE

Arany
Karácsony előtt még arra számítottak a tanárok és a diákok is, hogy január 11-étől a középiskolákban is visszaállhat a tantermi oktatás. A kormány döntése értelmében azonban február 1-jéig marad a digitális tanrend a középiskolákban. A 11.-esek kisérettségijét, illetve a magántanulók osztályozó vizsgáit – kiscsoportokban –megtarthatták az iskola épületében.
Megszólaló: DR: HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ

Gumiabroncs
A két ünnep között sokan keresték fel a gumiszervizeket, hogy az utolsó utáni pillanatban felrakassák a téli abroncsokat. Ez fontos momentuma az autózásnak hiszen nulla fok alatt már balesetveszélyes nyári gumival közlekedni az utakon.
Megszólaló: DENKOVICS TAMÁS - TULAJDONOS

Hajléktalanszálló
A hideg nappalok és a fagyos éjszakák miatt már életveszélyes életvitelszerűen az utcán élni. Szerencsére városunkban a hajléktalanszálló információi szerint senki nem él az utcán, mindenki biztonságos meleg helyre húzódott. Interjúnkban az intézmény vezetője értékelte az ünnepi időszakot is.
Megszólaló: HANAL KATA – A HAJLÉKTALANSZÁLLÓ VEZETŐJE

Lövészet
Idén is Százhalombattán kezdődött a sportlövők versenyszezonja. A hétvégi Shooting Openen mintegy 400 lövész vett részt az ország minden részéből. Az esemény az Európa-bajnokság egyik válogatóversenye, ezért különös fontossággal bír a sportolók számára.
Megszólaló: KÉRI ATTILA – ELNÖK, SZÁZHALOMBATTAI LÖVÉSZKLUB

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után a kultúrának adjuk át a képet és a hangot. Paletta című magazinunkban bemutatunk egy újonnan indult százhalombattai táncstúdiót, érdekes riportot láthatnak a rajzmeditációról, és a szerbek karácsonyáról is beszámolunk. Továbbra is maradjanak velünk!