Híradó

Adás időpontja: 
2020. november 20, péntek, 19:00
Leírás: 

KARTÁVOLSÁGRA – A Kőrösi iskolában minden testnevelés órát megtartanak

UTÁNPÓTLÁS – A VUK SE gimnazista korú sportolói nem folytathatták a versenyzést
KAPÁSJELZŐ – Tíz mázsa horogérett pontyot telepítettek a Barába

Tesiórák a Kőrösiben
A Koronavírus járvány szigorításai és nehézségei ellenére is zavartalan az oktatás a Kőrösi sportiskolában. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a sporttagozatos gyerekek megfelelő mennyiségben és minőségben vegyenek részt testnevelés órákon. A tornaterem mellett jó időben az iskola udvarán, rossz időben az aulában tartják a tornaórákat.
Megszólaló: SZABÓ ZOLTÁN – A KŐRÖSI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐJE

VUK SE
A vírushelyzet miatt a VUK SE vezetősége úgy döntött a gimnazista korú sportolók nem folytathatják a versenyzést az év végéig. Az edzést látogathatják, de csak az igazolt sportolók. A fiatalabb korosztály versenyeit nem halasztották el, de csak szigorú szabályok betartásával rendezhetőek meg a versenyek, mérkőzések.
Megszólaló: KATONA ISTVÁN – A VUK SE ELNÖKE

Telepítés
Karácsonykor az egyik hagyományos étel a halászlé melynek fő alapanyaga a ponty. Vannak, akik boltban veszik, de sok battai szereti saját maga megfogni a halat. Erre most kiváló lehetőség adódik, hiszen ma délelőtt a Dubics Tamás Horgászegyesület tíz mázsa pontyot telepített a Barába. Az uszonyos jószágokra holnap reggel 7 órától lehet kivetni a horgot.
Megszólaló: CZAKÓ ATTILA – A DUBICS TAMÁS HE ELNÖKE

Telefonos lelkitámasz
A koronavírus járvány elhúzódása, a járványügyi szabályozás és a gazdasági visszaesés olyan szituációkat alakított ki sok-sok ember életében, amely komoly lelki krízishez, akár depresszióhoz is vezethet. A Közösség hiánya, az elmagányosodás, a problémák feldolgozatlansága, a betegségtől való félelem mind mind jelen van a hétköznapokban. Van, aki meg tudja oldani a problémáikat, de vannak, akiknek segítségre van szükségük.
Megszólaló: BOGDÁN BENCE - PSZICHOLÓGUS

Állatok a hidegben
Elérkeztek a mínuszok. Éjszaka már nulla fok alá csökken a hőmérséklet, ami a fűtött házban nem zavaró, de kint élő kedvenceink nem igazán kedvelik ezt az időszakot, kivéve a vastag bundájú jószágokat. Ezért fontos, hogy felelős gazdiként felkészüljünk a hideg hónapokra és állatainkat is úgy tápláljuk, és olyan ólat
alakítsunk ki nekik, hogy ők is könnyen viseljék a hideg éjjeleket és nappalokat.
Megszólaló: DR. BRAUSWETTER VIKTOR - ÁLLATORVOS

AJÁNLÓ: MOZAIK
Szombaton ismét új mozaikkockákkal jelentkezünk! Megnézhetik, hogy az általános iskolások hogyan programoznak drónokat. Az autósportok kedvelőit Driftelni visszük lesz mese a gyerekeknek, beszélünk az oly sokakat érintő laktóz intoleranciáról és műsorunk nélkülözhetetlen főzőiskolájában thai kacsát készítünk sült rizzsel. Tartsanak velünk holnap is!