Híradó

Adás időpontja: 
2020. november 19, csütörtök, 19:00
Leírás: 

NEHÉZ IDŐK - Bezárt egy csoport a Százszorszép óvodában

ÉLMÉNY ALAPÚ OKTATÁS – Az Eötvös tehetséggondozó foglalkozásán drónokat programoznak a gyerekek
VÁRÓLISTA – Továbbra is hiánycikk az influenza elleni védőoltás

Óvoda
A városunkban működő óvodák mindent megtesznek annak érdekében, hogy a dolgozók és a szülők a legnagyobb biztonságban tudhassák gyermekeiket. Folyamatosan fertőtlenítenek és a csoportszobán kívül a maszkhasználat is kötelező. Ennek ellenére, sajnos már van olyan intézmény városunkban is, ahol a koronavírus miatt be kellet zárni csoportot. Az óvodák vezetőit ezúttal telefonon értük el, a fertőzésveszély csökkentése érdekében.
Megszólaló: RACZKÓ TAMÁSNÉ – A SZIVÁRVÁNY ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐJE
MIKULÁSIK JUDIT – A PITYPANGOS ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐJE
TAKÁCSNÉ SIMONICS JUDIT – A KIPP KOPP ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐJE
TÓTHNÉ PAPP JÚLIA – A SZÁZSZORSZÉP ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐE

Drónok
Az elmúlt évben az Eötvös iskola támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos pályázaton, matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló programhoz. Így jutottak hozzá három tanítást segítő drónhoz, a gyerekek nagy örömére. A tehetséggondozó foglalkozásról soha senki nem késik, ez lett az egyik legnépszerűbb óra.
Megszólaló: ÖTVÖS JÓZSEFNÉ – AZ EÖTVÖS ISKOLA PEDAGÓGUSA

Háziorvos
Sajnos továbbra is hiánycikk az influenza elleni védőoltás. Néhány darabot ugyan kaptak a háziorvosok de az órák alatt elfogyott. Dr. Keresztessy Erzsébet arról számolt be, hogy egyre többen keresik meg koronavírusos tünetekkel. A háziorvosokhoz csak telefonos egyeztetés után, időpontra lehet menni így egyszerre nincsenek sokan a rendelő várótermében.
Megszólaló: DR. KERESZTESSY ERZSÉBET - HÁZIORVOS

Hírtükör
Megjelent a Hírtükör legújabb száma. A lapban beszámolnak a koronavírus elleni városi intézkedésekről, és arról a megható akcióról is, amelynek keretében a városlakók házi süteményekkel köszönték meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Elmarad az általános iskolások beiskolázási fóruma, ezért a lapból is segítséget kapnak a nehéz döntés előtt álló diákok.

Foci eredmények
A múlt héten az EB-re, tegnap este pedig a Nemzetek Ligája legjobb 16 csapata közé jutott a magyar labdarúgó válogatott. Már hosszú ideje nem szerepelt ilyen jól a csapat, ráadásul a tegnap esti győztes mérkőzés sok meglepetést hozott, hiszen sokan még néhány hónapja is biztos kiesőnek gondolták a nemzeti csapatot. Múlt héten Loic Nego egyenlített, majd Szoboszlai Dominik döntötte el a találkozót Izland ellen. Tegnap este pedig Sigér Dávid és Varga Kevin gólja biztosította be a válogatott számára a csoportelsőséget.

AJÁNLÓ
Híradónk után Kopogtató című műsorunkban folytatjuk beszélgetésünket Dr. Berzéki Ferenccel. A Koronavírus járvány számtalan megválaszolatlan kérdés elé állít bennünket, ezek között segít eligazodni őszinte, és szakszerű válaszaival a SZEK főigazgatója. Maradjanak velünk!