Híradó

Adás időpontja: 
2020. október 16, péntek, 19:00
Leírás: 

ROZSDAMARTA – Tönkrement egy régi trafó a téglagyári völgyben

FŐ A BIZTONSÁG – A járvány második hulláma és a növekvő esetszámok miatt elmaradt a tegnap esti Sportdíj gála
FEJESUGRÁS - Hétvégén rendezik meg az 1. Batta Kupa elnevezésű országos úszóversenyt

Trafó
A Határ utcai trafó – többszöri meghibásodás után – szerdán végleg tönkrement. Ráadásul a Téglagyár bezárása után az elvadult terület megközelítése is csak nehezen volt megoldható. Az ELMŰ ideiglenesen aggregátorral pótolta az áramellátást, és hamarosan új trafót fognak építeni a közelben.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Sportdíjak
A járvány második hulláma miatt másodszorra sem tudták megrendezni a Sportdíj gálát. A biztonság érdekében született döntés arról, hogy mégsem tartják meg a rendezvényt. Ma délelőtt Szél Pál, a Sportbizottság elnöke elmondta azt is, hogy milyen módon kapják meg a sportolók elismerő okleveleiket.
Megszólaló: SZÉL PÁL – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Úszóverseny
Nézők nélkül rendezik meg a hétvégén az 1. Batta Kupa Úszóversenyt városunkban. A versenyre több mint 30 egyesület nevezett be. Az úszóverseny érinti a Szalai János uszoda látogatóit is, ugyanis a létesítmény hétvégén 8-tól 16 óráig a verseny miatt zárva lesz.
Megszólaló: RUPICS JÓZSEF – A VUK SE ÚSZÓSZAKOSZTÁLYÁNAK VEZETŐJE

Kenyér
A kenyér világnapja alkalmából felkerestünk egy a városunkban működő pékséget, hogy az emberek pékáru iránti érdeklődéséről kérdezzük a tulajdonost. Miközben az interjú készült azt tapasztaltuk, hogy folyamatos a vásárlás, a reggeli szállítmányból 11 órára már alig maradt valami. A kenyér az egyik legtöbbet vásárolt élelmiszer világszerte, az ünnep pedig alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára felhívják az emberek figyelmét.
Megszólaló: TERJÉKI ILDIKÓ - TULAJDONOS

Tökfesztivál
Harry Potter a Teszlek Süveggel, Aprajafalva a törpökkel, kalózhajó a félszemű kalózzal és még jónéhány fantáziadús  alkotás készült a Szivárvány Óvoda Tökfesztiváljára. A járványhelyzet miatt a szülők idén nem vehettek részt személyesen az eseményen, a munkából azonban így is kivették részüket.
Megszólaló: RACZKÓ TAMÁSNÉ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA