Híradó

Adás időpontja: 
2020. október 15, csütörtök, 19:00
Leírás: 

VÉDELEM – A héten már lehet igényelni az influenza elleni védőoltásokat

GÖRDÜLÉKENY SEGÍTSÉG – Jól működik az önkormányzat másfél éve üzembe helyezett betegszállítója
EGÉSZSÉGÉRE - A Százhalombattai éttermek is új szabályokat vezettek be a járvány második hulláma miatt

Védőoltás
A héten megérkeztek az influenza elleni védőoltások a százhalombattai háziorvosi rendelőkbe. Idén a járványhelyzet miatt, aki igényli, térítésmentesen adathatja be a vakcinát. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásával összhangban, az általunk megkérdezett háziorvos is azt javasolja, hogy az idősek és a krónikus betegek feltétlenül oltassák be magukat.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Betegszállító
Tavaly márciusban állt munkába az önkormányzat új betegszállító autója, amely azóta mintegy 1400 orvos-beteg találkozónál nyújtott segítséget a mozgásukban korlátozott pácienseknek. Az eddigi tapasztalatokról és az igénybevétel feltételeiről Török Sándor alpolgármestert kérdeztük.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

Étterem
A városközpontban található étteremben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb módon szolgálják ki a vendégeket. A vendéglátóhely bizonyos részeit lezárták és áttértek az egyszer használatos étlapok használatára is. A vendégeket arra kérik, belépéskor használják a kézfertőtlenítőt és ha nem az asztalnál ülnek, viseljenek maszkot.
Megszólaló: GABELICS PÉTER - TULAJDONOS

Teniszpálya
A Vuk SE tenisz szakosztálya a héten kevesebb edzést tudott tartani, mivel hétfőn elkezdték felállítani a sátrat az első két salakos pálya fölé. Ma tisztították a sátor belsejét és hamarosan a világító testek is felkerülnek. A sportolók hétfőn vehetik birtokba a fedett pályákat.
Megszólaló: DÉNES TIBOR – SZAKOSZTÁLYVEZETŐ

Kiállítás
A BKK egyik legfiatalabb csoportjának első önálló kiállítását tegnap délután nyitották meg az épület minigalériájában. A csoport tagjai különféle képzőművészeti alkotásokat készítettek. A kiállításról és a folyamatokról Nagy Rozáliát kérdeztük.
Megszólaló: NAGY ROZÁL – STÚDIÓVEZETŐ

AJÁNLÓ: KOPOGTATÓ
Híradónk után Kopogtató című műsorunkat tekinthetik meg nézőink. Folytatjuk beszélgetés sorozatunkat Dr. Berzéki Ferenccel, a SZEK főigazgatójával. Ezúttal is országos és a helyi egészségügyet érintő témákról beszélgetünk. Maradjanak velünk!