Híradó

Adás időpontja: 
2020. október 14, szerda, 19:00
Leírás: 

50 ÉV – Várostörténeti kiállítás nyílt a „Matrica” Múzeumban

VÍRUSPONT - Újabb óvintézkedéseket vezettek be a Százhalom Egészségügyi Központban
KITÜNTETETT FIGYELEM - Szűk körben rendezik meg holnap a Sportdíj gálát

Kiállítás
„Vissza a jövőnkbe” címmel nyílt múltidéző kiállítás a „Matrica” Múzeumban Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából. A kiállításmegnyitó egyúttal a múzeum és a KÉSZ közös képzőművészeti pályázatának eredményhirdetése is volt.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER
VICZE MAGDOLNA – IGAZGATÓ, „MATRICA” MÚZEUM
TÓTH ERNŐ – ELNÖK, KÉSZ SZÁZHALOMBATTA

SZEK
Rendkívüli biztonsági intézkedések lépnek életbe a Százhalom Egészségügyi Központban, ugyanis az egynapos sebészeten dolgozó egyik munkatárs koronavírus tesztje pozitív lett. A „házat” illetve a sebészetet azonnal fertőtlenítették, a biztonságos működést újabb védekezési módok mellett fogják biztosítani.
Megszólaló: DR. BERZÉKI FERENC – A SZEK FŐIGAZTATÓJA

Sportdíj Gála
Holnap este szűk körben megrendezik a tavasszal a koronavírus járvány miatt elmaradt sportdíj gálát. Átadják az életműdíjat és kitüntetik azokat a sportembereket, akik az elmúlt évben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották sportágukban. A díjátadóról Szél Pált kérdeztük.
Megszólaló: SZÉL PÁL – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Téli gumi
A héten beköszöntött a hűvös őszi időjárás, ráadásul napokig megállás nélkül esett. Éjszakánként már fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, a Kékesen ma hajnalban hó is esett. Lassan időszerűvé válik a nyári gumik lecserélése, hiszen a téli abroncsok keveréke jobban alkalmazkodik a hűvös időjáráshoz. A rövidebb fékút és a jobb tapadás érdekében célszerű még a komolyabb fagyok beállta előtt lecseréltetni a gumiabroncsokat.
Megszólaló: DENKOVICS TAMÁS - TULAJDONOS

Hajléktalanszálló
A hajléktalanszálló felkészülten várja a hideg hónapokat. Az utcai szolgálatos dolgozók minden nap látogatják azokat az ügyfeleket akik nem az épületben laknak. Az új emberek felvétele a vírusjárvány miatt nehézkes, hiába van szabad hely, az intézménybe csak két negatív koronavírus teszttel lehet bekerülni.
Megszólaló: HAJNAL KATA – A HAJLÉKTALANSZÁLLÓ VEZETŐJE

AJÁNLÓ: TERÍTÉKEN
Híradónk után Terítéken című műsorunkat tekinthetik meg, melyben Balpataki Katalin volt a vendégünk. A helytörténész virtuálisan körbevezet minket Dunafüreden, és a településrész múltjáról és annak érdekességeiről beszélgetünk a következő fél órában. Maradjanak velünk!