Híradó

Adás időpontja: 
2016. március 23, szerda, 19:00
Leírás: 

Tálalva – A tanítási szünetekben is biztosítja a menzát a battai önkormányzat

Kézről kézre – A hátrányos helyzetű diákok szülei a jövő tanévre is igényelhetnek ingyenes tankönyveket
Légtüneménytan – Ma van a Meteorológiai Világnap
Csodálatos világ – A búvárfotózásról tartottak előadást a Matrica Múzeumban

Ingyenes étkezés a tavaszi szünetben is
Az év elejétől változott a Gyermekvédelmi Törvény, amelyben valamennyi önkormányzatot köteleztek arra, hogy az iskolai szünetekben is biztosítsanak menzai ellátást a hátrányos helyzetű tanulóknak. A battai önkormányzat számára mindez nem újdonság, hiszen törvény ide, vagy oda, nálunk évek óta gondoskodnak az érintett gyermekek étkeztetéséről még a többhónapos nyári szünidőben is.
Megszólaló: Szeder Istvánné – a GEI vezetője

Ingyen tankönyv
Elsőtől negyedik osztályig ingyenesen kapják az általános iskolások a tankönyveket, de bizonyos esetekben a felső tagozatosok is részesülhetnek kedvezményekben, vagy akár a teljes könyvcsomagot is térítési díj nélkül vehetik át. Stábunk annak járt utána, hogy kinek milyen lehetőségei vannak, és hogyan tudják igénybe venni a támogatást.
Megszólaló: Rigó Katalin – az Eötvös iskola igazgatója

Meteorológia világnapja
Talán nincs olyan ember, aki ne követné nyomon szinte napi rendszerességgel az időjárás előrejelzéseket. A „Légtüneménytani” Világnapot – merthogy képzeljék, ilyen varázslatosan csengő nevet kapott annak idején a meteorológia – 1960 óta minden év március 23-án ünnepeljük.

Húsvét az oviban
A Szivárvány Óvoda kedden tartotta húsvéti ünnepségét, amelynek keretében a logikai csoport tagjai végigjárták a csoportszobákat és meglocsolták a lányokat. Az ünnepre a nyuszi is megérkezett és az udvaron elrejtette ajándékait. Így hát a szomorkás idő ellenére csupa mosoly volt az óvoda.
Megszólaló: Raczkó Tamásné – a Szivárvány Óvoda mb. vezetője

Múzeumi előadás
A március 22-i Víz Világnapja alkalmából Szabó Tímea tartott előadást a víz alatti élet csodáiról. Talán kevesen tudták, hogy Tímea, aki elmaradhatatlan „krónikása” a városi rendezvényeknek, régóta foglalkozik búvárfotózással is. Képeit és élményeit is megosztotta kedd este a Matrica Múzeumban az érdeklődőkkel.
Megszólaló: Szabó Tímea – fotográfus

Terítéken – ajánló
Szinte napra pontosan 16 évvel ezelőtt alakult a Gólyahír Egyesület, amely nyílt örökbefogadással foglalkozik. Ma esti Terítéken című műsorukban a szervezet feladatait, eredményeit, sikereit járjuk körbe, és értékeljük a tavalyi évet is.
a Híradó után