Híradó

Adás időpontja: 
2015. december 02, szerda, 19:00
Leírás: 

Égető kérdések – Közel négy órás lakossági fórumot tartottak a tervezett hulladék-feldolgozó üzemről

Minden csepp számít – December 4-én várja a közönségszavazatokat a Fölszállott a páva középdöntőjében szereplő Cseppforrás
Read in English – Az Arany Iskola is részt vesz az Erasmus plusz projektben
Képalkotás – Másfélszázra emelkedik az Érden működő térfigyelő kamerák száma

Lakossági fórum
A Dunamenti Erőmű területére tervezett hulladék-feldolgozó üzemről, annak technológiájáról, a várható környezeti hatásokról tartottak lakossági fórumot a főtéri Rendezvényközpontban. A mintegy négy órán át tartó intenzív és szakszerű „kérdezz-feleleken” a beruházó és tervező cég szakemberei és Százhalombatta vezetői is részt vettek.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester

Cseppforrás
Mint arról korábban többször hírt adtunk, a maximális 60 pontot kapta a „Fölszállott a páva” november 20-i elődöntőjében a Cseppforrás táncegyüttes, így bejutottak a televíziós tehetségkutató középdöntőjébe. A próbákra nem sok idejük maradt, miután december 4-én ismét versenyezniük kell, így péntek este fél 8-tól ismét szurkolhatunk a csapatnak.
Megszólaló: Szigetvári József – a Forrás Néptáncegyüttes művészeti vezetője

Sajtótájékoztató
A következő két évben megtriplázódik az Érd városában működő térfigyelő kamerák száma – jelentette be T. Mészáros András polgármester. Most mintegy félszáz kamera működik, a jövőben valamennyi bekötő utat rendszámfelismerő eszköz pásztázza majd.
Megszólaló: T. Mészáros András – Érd polgármestere

Erasmus projekt
Újabb nemzetközi projektben vesz részt a százhalombattai Arany iskola egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az Erasmus Plusz projektben 6 ország vesz részt, a 3 éves program nyitórendezvényét ezekben a napokban tartják városunkban. A projekt a tanulók angol olvasási, szövegértési készségét fejleszti.
Megszólaló: Dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó – az Arany János iskola intézményvezetője

Román Nemzetiségi bál
Első alkalommal rendez bált a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat december 5-én 16 órától a főtéri Rendezvényközpontban. A zenés, táncos estet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt nyertes pályázatból finanszírozzák. 
Megszólaló: Zimmermann Krisztina Szimóna – a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Lakossági fórum – ajánló
Közel 4 órán át tartott az Önkormányzat által szervezett lakossági fórum, amelyen a tervezett hulladék-feldolgozó szakembereitől kaphattak információkat a referencia üzem technológiájáról, lehetséges működéséről az érdeklődők. A prezentációt követően rendkívül sok százhalombattai szakember fogalmazta meg kérdéseit, fejtette ki aggodalmakkal teli véleményét a beruházással kapcsolatban. A Halom Tv teljes egészében rögzítette az eseményt, amelyet mai Híradónk után tekinthetnek meg.
a Híradó után