Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2021. január 12, kedd, 19:45
Leírás: 

A járványhelyzet miatt a könyvtár ajtaja zárva tart az olvasók előtt, az ablakon át ugyanakkor kölcsönzésre, illetve a kikölcsönzött könyvek visszahozatalára is lehetőség van

Rákbetegek klubja
A találékonyabb nyugdíjasklub vezetők minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy klubtagjaikat minél inkább összetartsák. Erre jók a közösségi felületek, a telefonos kapcsolatok. Vannak akik alkalmanként kis létszámban a Batta Túra útvonalait teljesítik. A Rákbetegek klubjának vezetőjét Nagymányai Csillát arról kérdeztük, hogy ő és a klub tagjai hogyan vészelik át ezt a meglehetősen nehéz időszakot.
Megszólal: Nagymányai Csilla - klubvezető

Könyvtárhasználat
A járványhelyzet miatt a könyvtár ajtaja zárva tart az olvasók előtt, az ablakon át ugyanakkor kölcsönzésre, illetve a kikölcsönzött könyvek visszahozatalára is lehetőség van. Decemberben nagyobb beszerzésre került sor, így még szélesebb kínálatból válogathatnak a fiatal, és az idősebb olvasók is.
Megszólal: Hegedűs Anita – könyvtáros

Gyógyító növények: Tökmag
Kicsi, és tele van tápanyaggal, sok-sok olyan jó dologgal, ami miatt érdemes nap mint nap fogyasztani – ez nem más mint a tökmag. A magocska rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, többek között jelentős mennyiségű „jó zsírt”, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára.
Megszólal: Baki Szilvia

Nyugdíjasan aktívan!
Zsidákovits Sándorné gyerekek nemzedékeit nevelte és tanította óvónőként Százhalombattán. Bár nyolc éve nyugdíjba ment, de azóta is fáradhatatlanul dolgozik egy magánóvoda vezetőjeként. A következő percekben vele beszélgetünk pályája emlékeiről és a mai gyerekekről, akiknek nevelésével kapcsolatban néhány hasznos tanácsot is megoszt a nézőkkel.
Megszólal: Zsidákovits Sándorné