Híradó

Adás időpontja: 
2021. február 22, hétfő, 19:00
Leírás: 

ÁTTEKINTÉS – 200 millióval nőtt Tárnok költségvetése 2020-hoz képest

TISZTA UDVAR, TISZTA UTCA – Jövő héten indulnak újra a zöldjáratok Százhalombattán
LÉGY RÉSEN – Ma van a Cserkészet Világnapja

Tárnok költségvetés
Tárnok költségvetésének a főösszege 1,7 milliárdról 1,9 milliárdra nőtt. Az önkormányzat stabil gazdálkodásra számít, bár Dr. Lukács László polgármester szerint az idei év se lesz könnyű. Szeretnék fejleszteni a közvilágítást és egyéb beruházásokat is terveznek elindítani 2021-ben.
Megszólaló: DR. LUKÁCS LÁSZLÓ – TÁRNOK POLGÁRMESTERE

Zöldhulladék
Jövő héten újra elindítja zöldjáratait a SZÁKOM Kft. A kommunális cég ősz óta már csak a szerződött ügyfelek háza elől, felcímkézett gyűjtőedényekből viszi el az abban összegyűjtött növényi hulladékot. A járatok rendjéről és a szerződési feltételekről kérdeztük a szolgáltató cég ügyvezetőjét.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY– ÜGYVEZETŐ, SZÁKOM KFT.

Cserkészet
Városunkban már harminc éve működik cserkészcsapat. Elismertségükre jellemző, hogy egyre többen vesznek részt a közösség munkájában, de országosan is nő a cserkészek száma. Ma a Cserkészet Világnapján felkerestünk egy battai őrsvezetőt, hogy mindennapjaikról kérdezzük. Szóba került a vírushelyzet és az is, milyen online
programokkal tudják lekötni a csapatot.
Megszólaló: MIKULÁSIK MÁTÉ - ŐRSVEZETŐ

Online versmondó
A járványhelyzet miatt idén online formában rendezik meg a városi vers- és prózamondó versenyt. A könyvtár március 31-éig várja a diákoktól a szabadon választott művek kamerával rögzített előadását, a felnőtteket pedig szövegelő versenyre hívják, szabadon választott műfajban.
Megszólaló: LÁSZLÓ ANIKÓ – SZERVEZŐ

Labdarúgás
Takács László lett a Százhalombattai Labdarúgó Klub új edzője. A csapat szombaton hazai pályán játszott Veresegyház csapata ellen. A találkozón egy pontot szereztek a mieink. A mérkőzésen egy különleges gól született, ami már az országos sajtóban is megjelent. Anyagunkban Somogyi Tibor százhalombattai labdarúgó gólját is megmutatjuk.
Megszólaló: TAKÁCS LÁSZLÓ - EDZŐ

AJÁNLÓ: PALETTA
A Híradó után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat. Ezúttal is érdekes helytörténeti adatokat tudhatnak meg, ha velünk tartanak, de ott voltunk a Bicskei Bence-emlékkiállítás megnyitóján, és mesével is szolgálunk a gyerekeknek. Képes ajánló következik.