Híradó

Adás időpontja: 
2018. október 17, szerda, 19:00
Leírás: 

Fűtőérték – Idén is lehet szociális alapon tűzifát igényelni az önkormányzattól

Finomhangolás – Az új Erasmus+ projektről egyeztettek hat ország tanárai az Arany iskolában
Reprezentatív – A magánbérlők körülményeiről készít országos felmérést a Központi Statisztikai Hivatal
In memoriam - Október 20-án 10 órai kezdettel kerül megrendezésre az 56-os emlékfutás

Tűzifa
December 15-ig lehet szociális alapon tűzifát igényelni Százhalombatta önkormányzatától. Már tavaly is volt lehetőség erre, és szerencsére az idén is tudják támogatni a rászorulókat. Egy család maximum 5 köbméter fát kaphat, de ez attól is függ, hogy hány igénylés érkezik be.
Megszólaló: Török Sándor – az Egészségügyi, Oktatási és Szociális bizottság elnöke

KSH-felmérés
Országos, reprezentatív felmérést végez a Központi Statisztikai Hivatal a magánbérlők helyzetéről. A kiválasztott tizenötezer cím között százhalombattai lakások is szerepelnek, így a városunkban élő albérlők is számíthatnak arra, hogy a kérdezőbiztosok személyesen keresik fel őket a következő napokban, hetekben.
Megszólaló: Székely Gáborné – a KSH  főosztályvezető-helyettese

Erasmus-találkozó
Görög, horvát, lengyel, olasz, spanyol és – házigazdaként – az Arany János Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai vettek részt azon a projektmegbeszélésen, amelyet a közelmúltban indult Erasmus+ projektről tartottak Százhalombattán. A kétéves program a résztvevő országok kulturális örökségét hivatott feldolgozni középiskolás diákok részvételével.
Megszólaló: Szabóné Jassó Ágnes – projektvezető

Hospice nap
A Hospice és a Palliatív Ellátás világnapja alkalmából péntek délután 17 órakor kerül megrendezésre Százhalombattán az a program, amellyel szeretnék felhívni az emberek figyelmét az életük végén járó gyógyíthatatlan betegek ápolásának és megsegítésének fontosságára. Sportprogramokkal, zenével és tánccal kívánják közelebb hozni az emberekhez az önkéntesség és a szerető gondoskodás, a támogatás gondolatát.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat ügyvezetője

Emlékfutás
Szombaton kerül megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség kezdeményezésére az '56-os hősök tiszteletére szervezett emlékfutás. A sportcsarnok salakos futópályáján a résztvevők 1956 métert futnak majd. A program 10 órakor kezdődik, ezt követően az ifjú polgárőrök versenyére kerül sor, ahol Százhalombattai csapatokért is szoríthatunk.
Megszólaló: Szél Pál – az OPSZ Sportegyesületének elnöke

Ajánló (Kopogtató)
Híradónk után dr. Kubassek Jánossal, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójával beszélgetünk. Kopogtató című műsorunkban megismerhetik az idén 35 éves intézmény múltját, jelenét és jövőbeli terveiket, elképzeléseiket is. Maradjanak velünk!