Híradó

Adás időpontja: 
2018. január 10, szerda, 19:00
Leírás: 

Elismerés – Fiatal százhalombattai sportolókat köszöntöttek az Önkormányzat vezetői

Gyermekáldás – A 2017-es évben 153 százhalombattai kisbaba született
Szerencsevárás – Január 2-án kezdődtek a kéményseprési sormunkák városunkban
Fantomkép – Idős embereket kihasználó telefonos csalót keres a rendőrség

Sportdíj
Özbas Szofi és Rajkai Róbert judósok, Kovács Zsombor gokart versenyző és Szemán Dávid sportlövő 2017-ben nemzetközi színtéren is kiemelkedő eredményeket értek el. Teljesítményükkel Százhalombatta hírnevét is öregbítették, ennek jutalmául vehették át tegnap este a város elismerését a Polgármesteri Hivatal nagytárgyalójában.
Megszólaló: Sinka László – alpolgármester, Szél Pál – az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke

Születési statisztika
Mint a 2016-os esztendőben, 2017-ben is több százhalombattai kisfiú született, mint kislány. Az országos átlaghoz hasonlóan városunkban is nőtt az újszülöttek száma az elmúlt évekhez képest, ám ha a 2000-es évekhez viszonyítjuk az adatokat, csökkenés tapasztalható. Jó hír viszont, hogy a tavalyi százhalombattai babák mind egészségesen jöttek világra, és az idei első baba is megérkezett, 2018. január 4-én.
Megszólaló: Csókásiné Herman Anna – vezető védőnő

Kéményseprés
2016 óta a katasztrófavédelem látja el a kéményseprési feladatokat is. A családi házak tulajdonosainak kérniük kell a szolgáltatást, a társasházak kéménytisztítását azonban továbbra is sormunkában látják el. Százhalombattán január 2-a és május 30-a között végzik el a szükséges munkálatokat.
Megszólaló: Csámpai Attila – a PMKI szóvivője

Rendőrség
Egy ismeretlen férfi még decemberben Érden és Diósdon élő idős embereket keresett meg telefonon azzal az indokkal, hogy egyik családtagjuk gépkocsival balesetet szenvedett és az okozott kárt a baleset helyszínén azonnal rendezni kell. Erre hivatkozva pénzt és arany ékszereket kért tőlük. A csalóról személyleírás alapján grafika készült, a rendőrség a férfi megtalálásához a lakosság segítségét is kéri.
Megszólaló: Józsa Róbert - nyomozó

Könyvtár
2018-ban is változatos programokkal várja olvasóit a Hamvas Béla Városi Könyvtár. A magyar kultúra napja és a költészet napja mellett harmadik alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó Battai Könyvünnepet is. Az állományt elsősorban kortárs irodalommal szeretnék bővíteni, és figyelembe veszik az olvasói igényeket is.
Megszólaló: Kovács Marianna – a Hamvas Béla Városi Könyvtár vezetője

Ajánló (Terítéken)
Híradónk után Terítéken című műsorunkat láthatják nézőink. A mai adásban Janovszky Károlyt látjuk vendégül, akivel a Szákom Kft. 2017-es évét értékeltük és a  cég előtt álló idei feladatokról, kihívásokról beszélgettünk. Maradjanak velünk a továbbiakban is!