Híradó

Adás időpontja: 
2017. május 24, szerda, 19:00
Leírás: 

Irányadó – A költségvetésről tartott sajtótájékoztatót Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

Útirány – Útfelújításokról és a kommunális hulladéklerakó bővítéséről is tárgyalt a Városfejlesztési Bizottság
Harcra fel! - Megkezdik a kémiai szúnyoggyérítést városunkban
Nagy utazás – Két hétre Kínába utazott a Forrás Néptáncegyüttes egyik  csoportja

Sajtótájékoztató
A 2018-as év a munkából élők költségvetése lesz – hangsúlyozta a gazdasági miniszter szavait Bóna Zoltán országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján. A rendhagyó tájékoztatón az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kiemelt feladatáról, a  költségvetési tervezet fontosabb tételeiről, jellemzőiről beszélt a képviselő.
Megszólaló: Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő

Bizottsági ülés
A Dunafüredi út felújítása során keletkező mart aszfalt hasznosításáról is tárgyalt ma délelőtti ülésén a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság. A tanácskozáson megvitatták a Csenterics és az Erőmű út kereszteződésében, valamint a Hága László út végén található körforgalom felújításának lehetőségét és a kommunális hulladéklerakó bővítése is napirenden  szerepelt.
Megszólaló: Kovács Lajos – a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke

Virágosztás – szöveges
Május 25-én, csütörtökön és 26-án pénteken húszezer tő egynyári virágot oszt szét a battai önkormányzat. A városlakók begóniákból, petúniákból, bársony- és nebáncsvirágokból, zsályákból, törpe dáliákból és virágcsalánokból választhatnak, és családonként öt-öt tő egynyári növényt vihetnek haza. A virágosztására idén is városrészenként kerül sor. A helyszínekről és az időpontokról a battanet.hu városi honlapon tájékozódhatnak.

Szúnyoggyérítés
Az önkormányzat az idei évben is mindent megtesz azért, hogy minél inkább visszaszorítsa a szúnyogok szaporodását. Hétfőn és kedden biológiai gyérítést tartottak, holnap este pedig kémiai szúnyogirtásra kerül sor városunkban.
Megszólaló: Róthweil Róbert – a Műszaki Iroda vezetője

Forrás
Ma délelőtt indult el a Forrás Néptáncegyüttes egyik csoportja Kínába, ahol a gyerekek és kísérőik két hetet töltenek. A szakmai kirándulás alatt megismerkedhetnek az izgalmas ország szokásaival, oktatási rendszerével, művészeti életével és természetesen tánckurzusokon is részt vesznek majd. A fiatalokra több fellépés is vár, szereplői lesznek a pekingi Tv-nek illetve több intézményben is előadják műsoraikat.
Megszólaló: Szigetvári József – A Forrás Néptáncegyüttes művészeti igazgatója

Velence kör
Velencei-tó kerülő biciklitúrára várja a sportolókat, diákokat, önkénteseket és támogatókat a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület május 27-én, szombaton. A részvétel regisztrációhoz kötött, a teljes bevételt a gyógyíthatatlan betegek támogatására fordítják.
Megszólaló: Schaffer Judit – a Magyar Hospice - Palliatív Egyesület elnöke

Születéstől a felnőttkorig – A bűvös motiváció
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Születéstől a felnőttkorig elnevezésű konferenciát május 19-én, amelyen ezúttal is neves szakemberek tartottak előadást. Dr. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató a „Bűvös motivációról” beszélt, előadásának első részét mai Híradónk után Önök is láthatják.
a Híradó után