Híradó

Adás időpontja: 
2017. november 14, kedd, 19:00
Leírás: 

Biztonság és politika – Georg Spöttle előadásán jártunk

Egyhangúlag - A Fidesz helyi szervezetének elnöke is részt vett a vasárnapi tisztújító kongresszuson
Érzékenység és tolerancia –Tegnap köszöntötték a szociális szféra helyi dolgozóit
Jó úton - Nagyon elégedettek voltak az alsós gyerekek szülei az Eötvös iskolában tapasztaltakkal

Georg Spöttle
A migrációról előadást tartott Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Tökölön. Ez a második állomása annak sorozatnak, amely választókerületünkben a nemzeti konzultáció fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A szakértő előadásához Bóna Zoltán országgyűlési képviselő mondott bevezetőt.
Megszólaló: Bóna Zoltán – országgyűlési képviselő, Georg Spöttle – biztonságpolitikai szakértő

Fidesz kongresszus
Vasárnap tartotta a Fidesz XXVII. Tisztújító kongresszusát a Budapesti HungExpo területén. Az egész napos eseményen többek között újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktort és döntöttek a négy alelnökről is. A nagyszabású rendezvényen a százhalombattai szervezet képviselői is részt vettek.
Megszólaló: Pap Miklós – a FIDESZ helyi szervezetének elnöke

Szociális Munka napja – VCSGK 25
A szociális munkások nemzetközi szervezete 1997-ben kezdeményezte és jelölte ki  november 12-ét a Szociális munka napjának, hogy ilyen módon is felhívják a figyelmet azokra a segítőkre, akik nap mint nap segítik a rászorulókat. A város vezetősége ezen a napon adja át a Szociális munkáért elismerő oklevelet, de most az ünnepség születésnap is volt.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester, Till Erika – a VCSGK vezetője, Soltész Györgyné - díjazott

Nyílt nap
Ma reggel szélesre tárták az Eötvös iskola kapuit, hiszen nyílt napot tartottak az alsó tagozatos gyermekek szüleinek. Az anyukák és apukák nagyon kedvezően értékelték a látottakat és örültek, hogy betekintést nyerhettek gyermekeik második otthonába. Az intézményvezető szerint különösen fontosak ezek a lehetőségek, hiszen segítenek elmélyíteni a kapcsolatot szülők és pedagógusok között, továbbá a tanulókat is jobb teljesítményre sarkallja, ha édesanyjuk vagy édesapjuk jelen van az órákon.
Megszólaló: Rigó Katalin – az Eötvös iskola intézményvezetője; szülők

Magyar Közút
Felkészült a télre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az állami cég összesen 32.000 kilométernyi útvonalat kezel az országban. Mint elmondták, mind eszköz-, mind pedig munkaerő-állományuk biztosítani tudja a főbb útvonalak járhatóságát az egészen extrém helyzetek kivételével.
Megszólaló: Pécsi Norbert Sándor – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője

Labdarúgó válogatott
Ma este 20:15-kor újra pályára lép a magyar labdarúgó válogatott. Ráadásul hazai pályán, a fővárosban fogadják Costa Rica csapatát. Az Andorra elleni gyenge játék és a  Luxemburgtól elszenvedett vereség azonban annyira elkeserítette a nézőket, hogy nem terveznek szervezett szurkolást a ma esti mérkőzésre. A gyenge játék okait csak találgatni lehet, de a városunkban megállított emberek többsége szerint jó megoldás lehetne egy magyar szövetségi kapitány.

Ajánló (Heti Sport)
Híradónk után is maradjanak velünk, hiszen Heti Sport című magazinunkban ismét körképet adunk városunk sportéletéről. Szó lesz többek között a korosztályos cselgáncs utánpótlás bajnokságról és természetesen az ismét városunkban rendezett rövidpályás országos úszóbajnokságról is beszámolunk.