Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2021. április 06, kedd, 19:45
Leírás: 

Az okos kütyük egyre nagyobb szerepet játszanak életünkben. Közkedvelt információforrás lehet a battaiak számára az OkosBatta applikáció, amely segít eligazodni a város életében

Kálvária út
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának kezdeményezésére kálváriát avattak az óvárosi Sánc-hegyen. A krisztusi passió 14 stációját szimbolizáló faragványokat március 27-én, egy városkerülő zarándoklat részeként szentelte fel Makláry Ákos, a KÉSZ országos elnöke és Illéssy Mátyás százhalombattai plébános. 
Megszólal: Tóth Ernő – elnök, KÉSZ Százhalombattai Csoport, Makláry Ákos – elnök, KÉSZ , Illéssy Mátyás – római katolikus plébános

Okos Batta és Batta túra
A számítógép az okos kütyük egyre nagyobb szerepet játszanak életünkben. Nem véletlen, hiszen rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg velük. Hátha még közkedvelt applikációkkal is felruházzuk őket a felhasználók igényei szerint. Ilyen információforrás lehet a százhalombattaiak számára az OkosBatta applikáció  – amely segít eligazodni a város életében és az intézmények működésében.
Megszólal Ládi Tamás - fejlesztő

Gyógyító növény: Pitypang
Remélem, legutóbbi adásunk óta sokan szereztek be medvehagymát azok is, akik szeretik, és azok is megkóstolták, akik műsorunkból értesültek jótékony hatásáról. Folytatva tavaszi gyógyító növényeink sorát, ezúttal a pitypanggal foglalkozunk.
Megszólal: Baki Szilvi – kertészmérnök

Múzeum – Batta könyvekben
Százhalombatta várossá nyilvánításának ünnepe április elsején van. Ebből az alkalomból a Matrica múzeum könyvtárában néztük meg milyen Battáról szóló könyvek találhatók náluk. Előző adásunkban már megmutattunk néhányat, most pedig újabbakat veszünk elő.
Megszólal: T. Németh Gabriella -a Matrica Múzeum és Régészeti Park  vezetője