Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2018. január 09, kedd, 19:45
Leírás: 

Utószilveszterezett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub tagsága. Bár a létszám nem volt teljes a hangulat már egészen kitűnő volt amikor odaérkeztünk

Dunafüredi Nyugdíjas Klub
Utószilveszterezett a Dunafüredi Nyugdíjas Klub tagsága.  Bár a létszám nem volt teljes a hangulat már egészen kitűnő volt amikor odaérkeztünk. A finom ételek és a sütik mellé zene szólt, így aztán a fáradt lábakat elfelejtve, sokan perdültek táncra.
Megszólal: Bauer Margit – klubvezető

Gyógyító növény – Gyömbér
Mai gyógyító növényünk a gyömbér, közkedvelt fűszernövény, a népi gyógyászat egyik fontos téli immunerősítő szere. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A gyömbér gyógyító hatásait hasznosíthatjuk a friss vagy a szárított, őrölt gyömbérben is.
Megszólal: Baki Szilvia - kertészmérnök

Jóga – szeleket felszabadító póz
Ma remélhetőleg sokak számára hasznos gyakorlatot mutatunk be. Elnevezését nem könnyű kiejteni, de megkísérlem: a szupta-pavanamuktászana jól megmozgatja, átmasszírozza a hasat, a bélrendszert, így az emésztést is nagyban elősegíti.
Megszólal: Fazekes Zsanett

Filmajánló
Ha nem tudják, hogy milyen filmet nézzenek meg a héten mi ajánlunk egyet. József Rozsnyai Júlia a Battai Filmklub vezetője egy történelmi kalandfilmre hívja fel a figyelmünket. Az utolsó szamuráj című film nemcsak a japán kultúra egyik legendás elemét mutatja meg betekintést engedve a szamurájok világába, hanem a csodálatos japán szigetvilágot is elénk tárja.
Megszólal: József Rozsnyai Júlia

A mesélés
Mesét mondani jó dolog, mesét hallgatni pedig nem csak gyermekkorban érdemes, -tudhattuk meg Százhalombatta „nagy mesemondójától” Kovács Mariannától. Régen mindenkinek több ideje volt, más életritmus szerint éltek az emberek, több idő jutott a beszélgetésekre. Beszélgettek, meséltek egymásnak az emberek – akár családtörténeteket is...
Megszólal: Kovács Marianna