Ezüst Évek

Adás időpontja: 
2017. november 14, kedd, 19:45
Leírás: 

Közel 100-an jöttek össze a hétvégi "SÉTA AZ EGÉSZSÉGES TÜDŐÉRT" programra, melyet a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Százhalombattai tagszervezete szervezett

Nyugdíjas szövetkezet
Mint ahogyan már évek óta a diákoknak munkavállalói szövetségen keresztül könnyítik meg az álláskeresést ennek mintájára már a nyugdíjas generációnak is lehetősége van úgynevezett nyugdíjas szövetségeken keresztül különféle könnyen elvégezhető állások közül választani. Nem kell messzire utazni, itt helyben Százhalombattán is el lehet intézni a jelentkezést.

Séta az egészségért!
Közel 100-an jöttek össze a hétvégi "SÉTA AZ EGÉSZSÉGES TÜDŐÉRT" programra. A Nyugdíjasok Országos Szövetségének Százhalombattai tagszervezete a tüdőgyulladás elleni küzdelem világnaphoz kötődően mozgásra invitálta az érdeklődőket. Az ország nagyvárosaiban már működő eseményt hagyományteremtő szándékkal első alkalommal hirdették meg. A táv nem volt hosszú alig 1-2 kilométer.

Gyógyító növény: Bors
Piper Nigrum vagyis a fekete bors kerül ma terítékre a gyógyító növényeket bemutató sorozatunkban. Indiában honos, ahol több mint 3000 éve használják. Arab és kínai kereskedők a borsot már évszázadokkal ezelőtt behozták. Európába, ahol drága fűszerré vált, és a gyarmatosító mohóságnak is tárgya lett. Napjainkban a növényt minden nedves, trópusi területen termesztik;

Jóga: kis jógahíd – 5. rész
Tovább bővítjük jógagyakorlataink tárházát, mai adásunkban a kis jógahíd elnevezésű gyakorlatot mutatjuk be és természetesen a mozdulat hatásairól is részletesen beszélünk.

Könyvajánló
Mai regényünk cselekménye 1960-ban játszódik Budapesten és vidéken. Szőcs Iza, az elvált orvosnő budapesti főbérletébe "menekíti" megözvegyült édesanyját. A megszokott tevékenységétől megfosztott özvegy nehezen viseli el a magányt. Nemrég elhunyt férje emlékébe kapaszkodik, korábbi életvitele és szemlélete erősebbnek bizonyul a leánya kínálta "racionális" komfortnál. A bevezető gondolatok után következzen könyvajánlónk Szabó Magda Pilátus című regényéről mesél Szalai Márti.